2018, ‘Otobüs Yılı’ Olacak!

2018, ‘Otobüs Yılı’ Olacak!

Mercedes-Benz Türk, 2017 yılı otobüs pazarını değerlendirdi. Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, 2018’in ‘otobüs yılı’ olacağını sözlerine ekledi.

Mercedes-Benz Türk, 2017 kamyon pazarını ve Mercedes-Benz'in pazardaki yerini değerlendirdi. Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu’nun katıldığı değerlendirme toplantısı Florya Develi Restorant’ta gerçekleştirildi. Bu yıl kuruluşunun 50. Yılını kutlayan ve  1 milyar avro’yu aşan yatırımıyla Türkiye’nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes Benz Türk, yarım asırlık tarihinde 80 bini aşkın otobüs üretimi gerçekleştirdi.Mercedes Benz Türk, sadece otobüs üretiminde 460 milyon avro yatırım yaptı.

20171222_141949(0).jpg

ÜRETİMİN YÜZDE 80’İ İHRACATA

Türkiye’nin en büyük otobüs ihracatçısı konumunda olan Mercedes-Benz Türk, otobüs üretiminin yüzde 80’inden fazlasını başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere Saint-Denis’ten Angola’ya, Gana’danİtalya’ya, Mısır’dan Çin’e kadar 70’in üzerinde ülkeye ihraç ediyor ve şirketin otobüs ihracat hacmi, ilk ihracatın yapıldığı 1970 yılından bu yana toplam 39 bin 784 adede ulaştı.

ALPER KURT: 2018, 2017’DEN DAHA İYİ GEÇECEK

İçinde bulunduğumuz 2017 yılının ülkemiz ekonomisi ve otobüs sektörü adına zorlu bir yıl olarak geçtiğinin altını özenle çizen Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, bu zorluğa rağmen Mercedes-Benz Türk’ün yine de büyük başarılara imza attığını söyledi. Kurt, “2018’den umutlu olmak istiyorum. Elbette bazı zorluklar olacak. Özellikle kurdan kaynaklı sıkıntılar olacaktır. Ama bütün bu bileşenleri topladığımızda Mercedes-Benz Türk Otobüs olarak öngörümüz, 2018’in 2017’den daha iyi olacağı yönündedir” dedi.

TURİZM CANLANACAK

2018’de turizmin canlanmasını öngördüklerini ifade eden Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, turizmin 2015 seviyelerini yakaladığını ve başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerden ülkemize turist geldiğini, bu durumun da otobüs satışlarına olumlu yansıyacağını vurguladı.

YAKITTA İDDİALIYIZ

Mercedes’in kalite ile eşdeğer görüldüğünü ifade eden Kurt, Türkiye pazarında Mercedes’in kaliteden, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarından ödün vermeden ilerlediğini ve müşterilerin de bu durumu olumlu bulduklarını ifade etti. Yakıt fiyatlarının giderek arttığını ve ülkemizdeki en önemli sorunlardan birini yakıtın oluşturduğunu ifade eden Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, Mercedes oalrak yakıt dostu araçlarla da farklılıklarını ortaya koyduklarını sözlerine ekledi.

20171222_153351.jpg

MÜŞTERİ SEGMENTASYONUNDA DEĞİŞİKLİK OLDU

Zorlu geçen 2027 yılında müşteri segmentasyonunda da çeşitli değilşiklikler olduğunu ifade eden Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, “Tekil müşterilerde satışlar daraldı. 5 adet altı tekil satışlarda pazarın düşüşünden dolayı daralma var. Artık pazarda bireysel müşteri kalmadı diyebiliriz. Pazar, kurumsallığa evrildi. Sektörde;

Döviz artışı

Bilet Fiyatları

Gelir-gider dengesizliği

Belirleyici oluyor. Büyük, kurumsal müşterilerin özmal alımında ise artış var” dedi.

2018’DE 3 FARKLI MODEL SUNACAĞIZ

Farklı modellerin Mercedes için her zaman vazgeçilmez bir pazarlama ve çalışma unsuru olduğunun altını çizen Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, Travego, Intouro ve Conecto ile müşterilerinin her türlü ihtiyaçlarına cevap verdiklerini belirtti.

2018'DE PAZAR YÜZDE 20 BÜYÜR

2017 yılı içerisinde 340 coach ve 100 şehir içi sattıklarını belirten Kurt, 2018’de yüzde 20 büyüyeceklerini ifade etti. Son olarak Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, 2018’in tüm dünyaya ve ülkemize barış ve bol kazanç getirmesi temennisi ile sözlerine son verdi.

20171222_153350(0).jpg

AHMET DOĞAN-LOJİSTİK EKİPMANLAR

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.