27 bin hayvan bir gemiye sığar mı?

27 bin hayvan bir gemiye sığar mı?

Türkiye’nin et ve hayvan ihtiyacını karşılamak için yapılan canlı hayvan ithalatı Brezilya’da dava konusu oldu.

Türkiye’nin et ve hayvan ihtiyacını karşılamak için yapılan canlı hayvan ithalatı Brezilya’da dava konusu oldu. 17 günde Türkiye’ye yaklaşık 27 bin hayvan getirecek gemi için Brezilyalı hayvan hakları savunucuları hayvanların kötü şartlarda taşındığı gerekçesiyle dava açtı ve geminin limandan çıkışını durdurdu. Türk yetkililerin devreye girmesiyle, gemi 5 günün sonunda 2 bin eksik hayvanla yola çıktı.

Hayvanlar ‘Nada’ isimli gemiyle yaklaşık 17 günlük yolculuğa çıkacak, Mersin Limanı’na ulaşacaktı. Ancak hayvanların yola çıkışı Brezilyalı hayvan hakları savunucularının açtığı dava ile engellendi. Hayvan hakları savunucuları açtıkları davada canlı hayvanların böyle bir gemiyle taşınmasının hayvan sağlığı için uygun olmadığını gerekçe gösterdi. Reuters’ın duyurduğu habere göre hayvanların taşınacağı ‘Nada’ isimli geminin limandan çıkışı mahkeme kararıyla engellenmiş oldu. Bu noktadan sonra sorunun çözümü için devreye Türkiye’nin Brezilya Büyükelçiliği ve Brezilya Tarım Bakanlığı devreye girdi.

marine-traffic.png

Marinetraffic adlı internet sitesine göre; Nada isimli geminin Türkiye yolculuğunun rotası yukarıdaki gibi olacak.

YOLCULUK 17 GÜN SÜRÜYOR

Hayvanlar, Brezilya’dan Türkiye’deki Mersin Limanı’na 17 gün gibi bir sürede ulaşacak. Aralık ayında 250 kilogram olarak gemiye binen hayvanın 264 kilogram olarak ineceği söyleniyor.

https://www.lojiport.com/27-bin-hayvan-bir-gemiye-sigar-mi-101063h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.