3. havalimanına 5 koldan ulaşım

3. havalimanına 5 koldan ulaşım

Atatürk Havalimanı’na 2 yoldan ulaşım olduğunu hatırlatan Ulaştırma Bakanı Arslan, yapımı süren 3. havalimanına ise 5 yol bağlantısı olacağı bilgisini verdi. Arslan metronun ise 2019’da açılacağını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 60 milyon yolcunun taşındığı Atatürk Havalimanı’na E-5 ve sahil yolu olmak üzere 2 yoldan ulaşıldığını, İstanbul’da yapımı süren Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantısı olacağını söyledi. Bakan Arslan, Senegal’in başkenti Dakar’da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gelecek yıl açılacak Yeni Havalimanı’nın bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Bakan Arslan, şunları söyledi: “Pendik - Kaynarca - Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe - Yeni Havalimanı metro hattı çalışmaları da sürmekte. Ayrıca Yeni Havalimanı - Halkalı, yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. Yeni Havalimanı’na tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. Üçüncü köprü bağlantısı bitti. Odayeri’nden D-20 dediğimiz Çatalca’ya bağlanacak yol bu sene sonunda tamamlanıyor.

Metro 2019’da...

Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitecek. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapmaktayız. Metro ondan biraz daha sonra bitecek ancak havalimanına araç ve toplu taşıma bağlantı yollarını bitiriyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz. Atatürk Havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahil yolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak.”

Kaçak geçen geri gidecek

Bakan Arslan, gece geç saatlerde yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Kaçak geçen kamyon ve otobüs sürücülerini uyardıklarını belirterek “İstanbul Valiliği ile konuştuk. Buradan kaçak geçenler köprüden önceki son çıkış noktalarından döndürülecek. Hem ceza yiyecekler, hem de geri gidecekler” diye konuştu. Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçen yabancı plakalı araçlarla  ilgili yeni düzenlemeyi hayata geçirmek üzere olduklarını söyleyen Arslan, şunları söyledi:  “Yabancı araçlar kaçak geçiş yaparsa gümrük kapısından çıkamayacaklar. Ceza ödeyip çıkacaklar. Hedefimiz yeni yıla kalmadan bu işlemi bitirmek.”

Halkalı’dan Gebze’ye  tek sistem

Halkalı - Gebze arasında yapımı devam etmekte olan banliyö hattı ile  ilgili bilgi veren Bakan Arslan, Marmaray ile banliyö hatlarının ayrı olmadığını belirtti ve Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiz tek sistem olacağını vurguladı. 
Halkalı’dan kalkan bir trenin Marmaray metro araçlarıyla bağlantılı hareket  ettiğinin altını çizen Arslan, “Bu üç ayrı proje gibi anlaşılmamalı. Yapıları  farklı, Marmaray deniz altında ancak banliyöler metro standardında olacak. Bunlar  Marmaray’a bağlanacak. Gebze’den kalkan bir tren Halkalı’ya kadar kesintisiz  gidecek. Bu 2018 Aralık ayında açılacak ve tam 77 kilometre giden bir araçtan  bahsetmekteyiz” şeklinde konuştu.

Avrasya’ya yoğun ilgi

Avrasya Tüneli’nin birinci yılını doldurmak üzere olduğunu belirten Arslan, “Avrasya’dan şu anda günlük ortalama araç geçişi 49 bin seviyelerinde. Geçen yıl 20 bin ile başlamıştık ancak yıl başına kadar ücretsiz taşıma yapmıştık. Şu anda 48 bini geçtik” dedi. (Milliyet)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.