3 tekerlekli elektrikli otomobil: Solo

3 tekerlekli elektrikli otomobil: Solo

Kanadalı otomotiv şirketi Electra Meccanica, 15 bin Dolar'a satacağı, üç tekerlekli, tek kişilik elektrikli aracı Solo'nun seri üretimine başlıyor.

Kanadalı otomotiv şirketi Electra Meccanica üç tekerlekli tek kişilik elektrikli aracı Solo’nun seri üretimine başlıyor. 75 bin adet üretilmesi planlanan otomobil tanesi 15 bin Dolar’dan satılacak.

Solo, ilgi çekici bir şehir içi aracı olmaya aday. Sadece 675 kg’lık ağırlığa sahip araç 61 kW elektrikli motorla çalışıyor. Arkadaki tek tekere bağlı motor aracın saatte 132 km hızla gitmesini sağlıyor. 6 saatte tamamen dolan 17,3 kWh batarya tek seferde 161 kilometrelik bir menzil sunuyor. Aracın ayrıca J1772 bağlantısı kullanan hızlı şarj seçeneği de bulunuyor.

Anahtarsız giriş, kablosuz stereo ses sistemi, park kamerası, 285 litrelik bagaj alanı, klima, ısıtıcılı koltuk, ısıtıcılı aynalar ve normalde üç tekerlekli bir araçta görmeye alışık olmadığımız diğer bir çok özellik barındıran Solo, yeni bir arabadan beklenebilecek tüm konforu sunuyor.

Çok düşük yakıt ve servis masrafları ile 15 bin Dolar’lık otomobil ucuz bir elektrikli araç isteyenler için iyi bir seçenek olabilir. (Kanada ve ABD’de. Türkiye’de değil).

Seri üretim Eylül’de başlıyor

Bazı müşterilere üç tekerlekli Solo araçlar şimdiden satılmış olsa da araç artık seri üretime geçerek çok daha geniş kitlelere hitap etmek istiyor. Çinli motosiklet üreticisi Zongshen Industrial Group ile bir üretim anlaşması imzalayan Electra Meccanica, bu anlaşma neticesinde Vencouver’daki ofisine test amaçlı gönderilen ilk otomobili Çarşamba günü teslim aldı.

Fabrika Eylül ayında seri üretime geçerek 12 ay içinde 5 bin adet Solo üretmeyi planlıyor. Bir sonraki yıl bu rakamın 20 bine daha sonra ise 50 bine çıkarılması planlanıyor. Bu araçları satın almak isteyenler bugün şirkete 250 Dolar vererek ilk çıkacak araçlar için ön sipariş verebiliyor.

Dünyahalleri

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.