3 tip treyler diye başladılar, şimdi dünyayı üretiyorlar

3 tip treyler diye başladılar, şimdi dünyayı üretiyorlar

Krone Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Akgün, “Tire’yi Türkiye piyasasına yönelik bir üretim tesisi olarak kurmuştuk. Ama geldiğimiz noktada Avrupa başta olmak üzere 27 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

Tire fabrikasında 2012 senesinden beri üretimini sürdüren ve Türk nakliyecisiyle olan ilişkisini sağlamlaştıran Krone, her yıl üstüne koyarak büyümeye devam ediyor.

riza-akgun-foto.1024x1024.jpgKrone’nin temel önceliğinin iş ortakları olarak nitelendirdikleri lojistik kuruluşlarıyla uzun soluklu işbirlikleri  kurmak olduğunun altını çizen Krone Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Akgün, “İki yıl önce 4 bin adetleri yakalayacağımızı söylemiştik. Ancak, Avrupa’da işler azalınca buna ulaşamadık. 3 tip araç üreteceğimizi söyleyerek Tire’de üretime başlamıştık. Şu an üretmediğimiz araç kalmadı. Tire’yi Türkiye piyasasına yönelik bir üretim tesisi olarak kurmuştuk. Ancak, ülkemizin ekonomik konjonktürünün son yıllarda inişli çıkışlı bir seyir izlemesi nedeniyle ihracata yönelmek zorunda kaldık. Şu anda Tire’den ağırlıklı Avrupa olmak üzere 27 farklı ülkeye ihracat yapabiliyoruz. Son 3 yıldır Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ilk 1.000 ihracatçı listesinde yer alıyoruz, hatta 2018’de 378. sıraya yerleşerek, Türkiye’nin dördüncü hızlı büyüyen ihracatçısı konumuna ulaştık” diye konuştu.

Bir Alman markası olan Krone’nin Türkiye’de üretime başladığı yıldan itibaren yerlilik oranını sürekli artırarak, Türk yan sanayiine de pozitif katkı verdiğini vurgulayan Rıza Akgün, “Yerlilik oranı yüzde 60’ı geçmiyordu diyorduk ama şu anda yüzde 90’ları aşmış olabilir. Çünkü bizim gibi Alman otomotivinin yan sanayi kuruluşları da ülkemize geldi. Daha geçtiğimiz günlerde Almanya’nın lokomotif kuruluşlarından Wabco gibi bir dev de ülkemizde üretim kararı aldı. Bunlar daha önce yurtdışında üretim yapıp bize gönderiyorlardı, ama artık Türkiye’den ulaştıracaklar. Bu da bizim için daha çok ekipmanı ülkemizden temin etmek anlamı taşıyacaktır” açıklamasını yaptı.

omurden-ozacar-002.jpgKrone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar,  “Pazar yüzde 27 daraldı. Biz ise daralan pazarda satışlarımızı yüzde 17 artırdık. İç piyasada 536 adet araç sattık. Tenteli pazarı yüzde 36, frigo pazarı yüzde 25 daraldı. Biz frigoda satışlarımızı yüzde 45 artırdık. 2020 ile yeni bir çıkış trendinin başlayacağına inanıyorum” diyor.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.