30 yaşındaki Bursalı lojistik şirketi iflas etti

30 yaşındaki Bursalı lojistik şirketi iflas etti

1994’te Bursa’da kurulan Euro Trans, lojistik şirketi 30 yıllık tecrübesiyle hizmet veriyordu. Ekonomik krizden dolayı mali sıkıntı yaşayan şirket iflasını duyurdu.

Küresel ekonomik kriz ve pandemi döneminde şirketler arasındaki dengesizliklerin arttığı bir ortamda, Türkiye merkezli taşımacılık devi Euro Trans iflasını duyurdu. 1994 yılında kurulan şirket, pandemi sonrasında yaşanan ekonomik dalgalanma ve faiz artışları nedeniyle mali sıkıntılar yaşadı. Bu zor koşullara ayak uyduramayarak iflas kararı alan Euro Trans’ın iflası, lojistik sektöründe önemli bir boşluğa sebep oldu.

Dünya genelinde uygulanan sıkı para politikaları ve peş peşe faiz artışları, özellikle ucuz kredi ve banka finansmanına erişimde zorlanan şirketleri olumsuz yönde etkiledi. Euro Trans gibi köklü bir şirketin dahi bu ekonomik dengesizliklerle başa çıkamayarak iflasını açıklaması, sektördeki belirsizliği ve riskleri belirtildi.

1994 YILINDA KURULMUŞTU

Uluslararası nakliyat sektöründe 30 yıllık bir geçmişe sahip olan Euro Trans Uluslararası Nakliyat Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bursa İflas Müdürlüğü’nün kararıyla resmi olarak iflasına karar verildi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan şirket, yıllarca uluslararası lojistik hizmetleri sunarak sektörde kendine sağlam bir yer edinmişti. Ancak, ekonomik zorluklar karşısında şirket ayakta kalamayarak Türkiye lojistik sektöründeki hizmetlerine son vermiş oldu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.