Ahmet Musul: Ulusoy satışı Rekabet Kurulu’ndan döner

Ahmet Musul: Ulusoy satışı Rekabet Kurulu’ndan döner

U.N Ro-Ro, Ulusoy Denizcilik’i alarak Türkiye’de 2017 yılının en büyük satış operasyonunu gerçekleştirdi. İşlem tamam ama sektörde pazar payı iyice daralan rakibinin bu satışa itirazı var.

U.N Ro-Ro,  Türk ekonomisinde sular durgunken, büyük bir operasyona imza attı. Ulusoy Denizcilik hisselerinin tamamını satın alan şirket, uluslararası ro-ro taşımacılığında en büyük oyuncu konumuna da geldi.

İşte Ekol Lojistik ve Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, tam da bu nedenle satışın olamayacağı görüşünde. U.N Ro-Ro’nun yaptığı bu hamleyle pazarda hakim konumda olacağını savunan Musul, “Bu satış, Rekabet Kurulu’ndan onay alamaz. Rekabet Kurulu, bir tekel yaratılıp, fiyatları da tek yönlü belirleyebilecek bir güce izin vermez” diye konuştu.

Ulusoy Denizcilik ile kendilerinin de görüştüklerini ifade eden Ahmet Musul, “Ancak fizibl bulmadığımız için sonlandırdık” açıklamasında bulundu.

Ekol Lojistik ve Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, satış ile Çeşme Limanı U.N Ro-Ro’ya geçtiği için nasıl rekabet edecekleri yönündeki sorumuzu da,  “Zaten bir süredir Alsancak Limanı’ndan çıkış yapıyorduk, buna devam edeceğiz” diye yanıtladı.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.