Akdeniz’e kavuşmak gerçekten güzel!

Akdeniz’e kavuşmak gerçekten güzel!

Akdeniz'de, 2021 yılı yaz mevsiminde kruvaziyer operasyonlarını yeniden canlandırmanın ilk somut adımı olarak iki büyük yolcu gemisinin 1 Mayıs'ta İtalya’dan sefere çıkması, sektörde haklı bir umut esintisi yarattı.

İtalya ve Avrupa'da etkisini devam ettiren COVID-19 salgınına rağmen, COSTA CRUISES ve MSC CRUISES şirketleri gerekli önlemleri almış olarak, şimdilik kısa süreli Akdeniz kruvaziyer turlarını daha fazla gecikmeden İtalya’dan başlattılar (ya da artırdılar).

“Carnival Corporation” bünyesindeki COSTA CRUISES [Costa Crociere S.p.A.]’a ait 185 010 grostonluk, İtalyan bandıralı sancak/amiral gemisi COSTA SMERALDA, 2021’de ilk kez Akdeniz seyir hizmetine geri dönmek üzere 1 Mayıs günü Savona’dan ayrıldı. MSC CRUISES ise daha 2020 senesi bitmeden önce Akdeniz’in sularıyla buluşturduğu MSC GRANDIOSA [181541 grostonluk, Malta bandıralı]’ya ek olarak, ikinci bir büyük yolcu gemisini daha bölgeye yönlendirdi. Söz konusu dev kruvaziyer, 153 516 grostonluk, Malta bandıralı MSC SEASIDE ve kendisi bu yılki ilk seferi için 1 Mayıs günü Cenova’dan yola çıktı. MSC GRANDIOSA ise normal programını sürdürme kapsamında 30 Nisan günü Palermo’dan Akdeniz’e açılmıştı.

COSTA SMERALDA'nın bu seneki ilk Akdeniz yolculuğu 8 gün ve 7 gecelik bir İtalya turu şeklinde gerçekleşecek [Savona, Civitavecchia-Roma, Napoli, Messina, Cagliari, Civitavecchia-Roma, La Spezia, Savona]. COSTA SMERALDA, İtalyan şirketin 2021 yazında Akdeniz'de seferler düzenleyeceğini duyurduğu toplam dört gemiden birincisi. Diğer üç gemi ise COSTA LUMINOSA, COSTA DELIZIOSA ve COSTA FIRENZE (Şirketin filosuna Aralık 2020’de katılmış en yeni kruvaziyer].

costa-cruise-001.jpgCenova kökenli meşhur İtalyan gemicilik firması, önümüzdeki temmuz ayından itibaren COSTA SMERALDA’nın sefer programına Fransa ve İspanya’daki limanları da eklemeyi planlamakta.

MSC SEASIDE, bu yılki ilk Akdeniz yolculuğunu 8 gün ve 7 gecelik bir İtalya-Malta turu şeklinde gerçekleştirecek [Cenova, Valletta, Siraküza, Taranto, Civitavecchia-Roma, Cenova]. Cenevre merkezli, Napoli kökenli ünlü MSC CRUISES, mayıs ayı bitmeden en yeni gemisi MSC MERAVIGLIA [171 598 grostonluk, Malta bandıralı] ile Birleşik Krallık'tan kruvaziyer seferleri düzenleyen ilk şirket olmayı hedefliyor.

Haber Derlemesi: Dr. GÜNTÜRK ÜSTÜN - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.