Akıllı otobüs ağı geliştiriliyor

Akıllı otobüs ağı geliştiriliyor

Norveç, akıllı otobüs ağı ile şehirlerinde akıllı ulaşım hizmeti başlatmayı hedefliyor. Akıllı otobüs ağı ile verimlilik sağlanacak ve geleceğin akıllı şehri için veri altyapısı oluşturulacak.

Oslo’nun toplu taşıma şirketi Ruter, otobüslerin birbirleriyle ve ana merkezle haberleştiği bir sistem üzerinde çalışıyor. Kurulacak yeni IT altyapısı ile daha verimli ve esnek bir yolcu taşımacılığı yapılabilecek. Bunun yanı sıra şirket, kurulacak yeni akıllı şehirler için veri altyapısının oluşturulması hedefleniyor. Bu veriler, akıllı şehirlerde ihtiyaç duyulacak olan planlama, karar verme ve yeni hizmetlere adım atma için kullanılacak.

Akıllı otobüsler için geliştirilecek altyapıda, yedi adet özel sistem bulunacak. Bunlar arasında; biletleme, yolcu bilgilendirme, kontrol merkezine pozisyon bildirme ve otobüs operatörlerine teknik bakım verileri sağlama gibi özellikler yer alıyor.

Şirket, şu anda 400 adet otobüs ile bu ağı test ediyor. Hizmete  ne zaman başlayacağı konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Oslo, kısa bir süre sonra dijital ulaşım ağına sahip olacak gibi görünüyor.

techinside.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.