Araç muayenesinde yaşanan aksaklıklara çözüm

Araç muayenesinde yaşanan aksaklıklara çözüm

TÜVTürk'ten yaklaşık 100 noktalık zorunluluktan geçen araç sahiplerine müjdeli haber geldi. Araçlar ağır kusurlu sayılmaması için aksaklıkların giderilmesi için 1 ay süre tanınacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara göre hizmet veren TÜVTürk muayene istasyonlarında yaşanan sorunlara çözüm getiriliyor. 100 noktalık zorunlu kontrollerden geçirilen araçlar ağır kusurlu sayılmaması adına sürücülere avantaj sağlanacak.

Otobüsler, kamyonlar, çekiciler ve tankerler için 305,65 Türk Lirası, Otomobil, kamyonet, minibüs, özel amaçlı taşıtlar, arazi taşıtları, römork ve yarı römorklar için 226,56 Türk Lirası, Traktörler, motosikletler ve bisikletler için 115,64 Türk Lirası ödemesi yapılarak TÜVTürk'te yaptırılan muayenelerden bazı araçlar çeşitli nedenlere geçişe takılıyor. 

1 AY SÜRE TANINACAK

Yapılan kontroller sonucuna göre araçlar, kusursuz, hafif kusurlu, emniyetsiz, veya ağır kusurlu olarak derecelendirilmekte. Ancak bilindiği gibi muayene sonucunda araçların emniyetsiz veya ağır kusurlu olması halinde tespit edilen eskiklillerin giderilmesi adına bir ay süre tanınacak. Bu zaman zarfında araca rapor verilmeyecek ve söz konusu araçların bulunan aksaklıklarının verilen zaman içerisinde giderilerek yeniden muayeneden geçmesinin ardından raporlar verilecek.

20 İLE 100 TÜRK LİRASI ARASINDA DEĞİŞİYOR

Frenleri kusurlu, emniyet kemeleri olmayan, cam çatlakları, silecek suyu pompası arızası, kalorifer sitemlerinde yaşanan arızalar, elektrik aksam arızaları, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle emniyetsiz durumda veya ağır kusurlu olarak sayılan araçların muayenelerden bir seferde geçmesi için vize işlemi öncesinde 20 Türk Lirası ile 100 Türk Lirası arasında bedellerle ustalar tarafından sorunlar ayarlanabilmekte.

USTALAR TARAFINDAN YARDIM SAĞLANACAK

Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Adnan Karamanlı, yaptığı açıklamada; "Her fren ustalarımızın TÜVTürk'te bulunan fren test cihazları bulunmakta. Araçların frenlerinin sağlıklı konumda olması gerekmekte. Birçok kişi araçlarını standart değerlere uymadığı için muayenelerden geçemiyorlar. Fıskiye veya kalorifer arızlarıyla ön cam çatlağı gibi önemsiz görülen bazı aksaklıklar nedeniyle araçlar ağır kusurlu sayılarak vizelerden geçemiyor. Bunun önüne geçilecek ve belli yaş üzerinde olan araçların sahiplerine vize öncesi bu alanda profesyonel olan ustalarımız tarafından yardım sağlanacak." dedi. 

Kamupersoneli

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.