Batan gemideki “0”araçlar Hyundai mi? Kia mı?

Batan gemideki “0”araçlar Hyundai mi? Kia mı?

Güney Koreli bir otomobil firmasının kargo gemisi Golden Ray'da geçtiğimiz pazar akşamı çıkan yangının ardından, dev gemi sulara gömüldü. Hyundai araçların kendilerine ait olmadığını açıkladı. Kia’dan ise henüz bir haber yok.

Güney Koreli bir otomobil firmasına ait kargo gemisi Golden Ray'da geçtiğimiz pazar akşamı yangın çıktı.

ABD kıyılarına yakın bir mesafede yer alan gemide çıkan yangın sebebiyle 20 kadar personel tahliye edildi.  İlk olarak bu geminin binlerce Hyundai ve Kia’larla dolu olduğu söylentisi ortaya çıkmış olsa da Hyundai’ye ulaşıldığı zaman firma, o gemide hiçbir araçlarının olmadığını belirtmiş. Kia’dan ise henüz bu konuda bir cevap yok.

Gemi Hyundai Glovis'e ait, ancak bir Hyundai sözcüsü C / D'ye binen otomobillerin hiçbirinin Hyundais olmadığını söyledi. Kore Herald, araçların ihracat için Orta Doğu'ya gittiğini ve bazılarının Kia Motors arabaları olduğunu, diğerlerinin ise "diğer küresel otomobil üreticilerinden" olduğunu söyledi.

Reuters’in haberine göre de Golden Ray adlı bu yük gemisi, 4.000 adet civarında sıfır kilometre otomobili Orta Doğu’ya nakledecekti. Reuters’in elinde de otomobillerin markası veya şu anki durumlarıyla ilgili bir bilgi yok.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.