Bir Günde Kargo, 1 yılda ilk 10'a girdi

Bir Günde Kargo, 1 yılda ilk 10'a girdi

Maksimum 24 saat içinde teslimatı garanti eden Bir Günde Kargo, hızlı hizmeti sayesinde hızlı büyüdü. Bir yılda cirosunu 2,5 kat artırmayı başaran firma, yüzde 5 olan pazar payını da 2 katına çıkardı.

Kurulduğu günden bu yana tüm yatırımını teknolojiye yaparak kargoda hıza odaklanan Bir Günde Kargo, bir yıl içinde rekor seviyede büyüme kaydetti. Gönderi adedinden, istihdamına, şube sayısından depolama alanlarına tüm rakamlarını hızla büyüten Bir Günde Kargo’nun hedefi sektördeki en iyi 5 oyuncudan biri olmak. 

14 dakikada teslim etti, %50 büyüdü

Bir Günde Kargo’nun, standart kargoculuk anlayışından uzak hizmetiyle sektöre yeni bir soluk getirdiğinden bahseden Yaşar Kımıl, “Artan rekabet koşulları ve teknolojinin yaygınlaşması lojistik sektöründe de iş yapış şekillerini değiştirdi. Biz de dijital hayatın hızına ayak uydurmak ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına inovatif çözümler üretebilmek için tüm yatırımımızı teknolojiye yaptık. Bugün geldiğimiz noktada, kurmuş olduğumuz sistem sayesinde değişen beklenti ve taleplere en hızlı şekilde cevap veriyoruz. Özellikle son bir yılda hızla büyüyen e-ticaret sektörü, lojistik pazarının önemli oyuncuları için itici güç oldu. Biz de bu büyümeden nasibimizi aldık ve yüzde 5 olan pazar payımızı yüzde 10 seviyelerine çıkardık. Günlük kargo dağıtım hacmimiz 9 bin iken, bir yılda 30 bine yükseldi. Bu artışa paralel olarak aylık ciromuz da 2 milyon TL’den 5 milyon TL’ye yükseldi. Bu büyümenin sebebi adımızda olduğu gibi maksimum 24 saat içinde teslimat yapmamız. Her geçen gün kendi rekorumuzu kırıyoruz. En hızlı teslimat süremiz 14 dakika dedi” dedi.

kurucu-ortak-yasar-kimil.jpg“Hedef hızlı değil sürdürülebilir büyümek”

Yaşar Kımıl, “Bir Günde Kargo’yu hayata geçirdiğimizde küçük bir depomuz vardı. Şimdi bu alanı 7 katına çıkardık. Dağıtım ağımızı da büyütüyor ve yeni operasyon merkezleri açıyoruz.  Yeni noktalarımızla birlikte 200 olan çalışan sayımızı 800’e yükselttik. 2021 yılı için koyduğumuz 1.000 kişilik istihdam hedefinin yüzde 70’ini, hedeflediğimiz süreden daha kısa zaman içinde gerçekleştirdik. Hedefimiz sürdürülebilir büyüme ve nitelikli artış” dedi.

Ciro hedefi 10 milyon TL

İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli ve Ankara olmak üzere 6 ilde, ertesi gün veya aynı gün kargo ve randevulu teslimat gibi seçeneklerle kurumlara özel kargo hizmeti sunan Bir Günde Kargo, 2021 yılı içerisinde Türkiye genelinde toplamda 16 büyükşehirde hizmet vermeyi hedefliyor. Mevcut hizmet sağlanan illerde ise şube sayılarını ikiye katlamayı planlıyor. Ciro hedefi aylık 10 milyon TL olan Bir Günde Kargo’nun 2021 yılı sonuna kadar en büyük hedeflerinden birisi günlük 50 bin kargo taşıyor olmak. Bir Günde Kargo, bu hedefiyle birlikte 2021 yılı sonuna kadar 1000’den fazla kişiye istihdam sağlamak için çalışıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.