Bitlisli araç sahipleri: Ford Otosan bayimizi kapatmayın

Bitlisli araç sahipleri: Ford Otosan bayimizi kapatmayın

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Ford Otosan bayisinin, "küçülme" gerekçesiyle şirket tarafından sözleşmesinin feshine tepki gösteren Bitlisli Ford araç sahipleri, kapatma kararından bir an önce dönülmesi çağrısında bulundu.

Tatvan Ford Aydınlar Otomotiv Limited Şirketi olarak hizmet veren servisin bayilik sözleşmesinin tek taraflı fesh edilmesine tepki gösteren araç sahipleri, büyük mağduriyetler yaşadıklarını belirtti.

Tatvan Ford Aydınlar Otomotivin önünde toplanan onlarca sürücü, Ford Otosan tarafından alınan karara tepki gösterdi.

Bitlis'te Ford servisinin olması nedeniyle Ford marka araçları tercih ettiklerini belirten sürücüler, ufak bir bakım ve onarım için ağır kış şartlarında başka çevre illere gitmenin kendileri için bir külfet ve mağduriyet yaşattığını dile getirdiler.

“BÖLGEDEKİ ARAÇLARIN TAMAMI FORD, SERVİS OLMAZSA 300 KM GİDECEĞİZ”

Bitlis bölgesinde kurumlara araç kiralama şeklinde çalıştığını belirten turizm taşımacılık yetkilisi Cahit Kutlu, yanlış karardan dönülmesi çağrısında bulundu.

Kutlu "Bitlis bölgesindeki kurumlara araç kiralama şeklinde iş yapmaktayım. İhaleleri alırken, özellikle Ford markalı araçları seçmemin nedeni, burada bir servisin olmasıdır. Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, emniyet ve benzeri kurumlarda araçlarımız çalışmaktadır. Şu an bakım ve onarım için sıkıntılar yaşıyoruz. Burada servisi kapattıkları için araçlarımızı gidiş geliş 300 kilometre uzaklıktaki başka illere kendimiz götürmek zorunda kalıyoruz. Bu da bizi ciddi anlamada olumsuz etkiliyor. Kurumlarda aksilik olunca sözleşmelerimizde sıkıntı yaşamaya başlıyoruz. Bölgedeki bütün araçlar Ford araçlardır. Bu servisin kapanması, buradaki araçların bitmesi ve başka markalara geçmesine neden olmaktadır. Gerekli yerlerin sıkıntılarımızın duymasını ve bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

"Sıkıntılarımız giderilene kadar haklarımızı savunacağız"

Şirket ve kooperatifler adına açıklamada bulunan Aydın Gökkuş ise şunları söyledi:

Ford Otosan, Aydınlar otomotivin kapanmasını istiyor. Defalarca Ford Otosan'ı arayarak sorunlarımızı ilettik. Maalesef bize dönüş yapılmadı. Sabah 06.30'da servise çıkıyorum. Eksi 30 derecede çıkan bir şoförün arabası donduğu zaman müşteri hizmetlerini ararsa imdadına kim gelecek? Eğer burada Aydınlar otomotiv olmazsa Diyarbakır ya da Batman'ı arayacağım. O adam benim yardımıma ne zaman gelecek? Elemanlarım arabanın içinde donacak mı? Buradan Ali Koç'a sesleniyorum, eğer burayı kapatırsanız, bu araçların satılmasına neden olursunuz. Eğer bu sıkıntılarımız giderilmezse şoförler olarak, haklarımızı sonuna kadar savunacağız.

"Bölgede servis olduğu için Ford aracını tercih ettim. Eğer Ford servisi kapanırsa mağdur olurum." diyen Muhammed Sarı Kaymaz ise bakım, onarım, arıza, yağ değişimi için en yakın Batman iline gitmek zorunda kaldıklarını, bu da kendileri için külfet ve mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.

(İLKHA)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.