Blockchain furyası son sürat devam ediyor

Blockchain furyası son sürat devam ediyor

Warren Buffet’in sahip olduğu Berkshire Hathaway şirketinin alt kuruluşlarından ve ABD’nin en büyük nakliye demiryolu ağı olan BNSF Railway, Blockchain in Transport Allience’a (Ulaştırmada Blok Zinciri Birliği) katılan son üye oldu.

JPMorgan CEO’su Jamie Diamon gibi kripto paralar yerine blockchain teknolojisine inananlardan olan Buffet, son dönemde kripto paralara ilişkin sert yorumları ile gündeme geliyordu.

BNSF’nin yaptığı açıklamada, bu ortaklığın kuruluşun diğer üyeleri ile birlikte blockchain teknolojisinin, bilginin işlenmesi alanında ulaştırma ve taşımacılık endüstrisinde nasıl kullanılacağını belirlemek olduğu belirtildi. BNSF teknoloji hizmetleri Başkan Yardımcısı Muru Murugappan; blok zinciri teknolojisinin ulaştırma endüstrisini çoğu yönden değiştirme potansiyeline sahip olduğunu ve sektörün belirlenmiş bir dizi standart etrafında şekillenmesi gerektiğini belirtti

BNSF bu kararı ile Kuzey Amerika’da blok zinciri teknolojisini kullanarak sektörünü ileriye taşımaya çalışan en büyük ulaştırma operatörü haline geldi. Şu an üyeler arasında en göze çarpanlar UPS, SAP, Fedex’in yanı sıra Çin’in e-ticaret devi JD.com’un lojistik kolu. Fedex ve JD.com ortaklığa, günlük işlemlerini blok zinciri üzerine taşımak için katılmıştı.

Webrazzi

www.lojiport.com

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.