Blockchain, nakliyecinin boş seferlerine çare olabilir

Blockchain, nakliyecinin boş seferlerine çare olabilir

Ödeme süreçlerinin kısaltılması, idari masrafların azaltılması, yük takibi ve konsolidasyonunda verimlilik artışı gibi faydalar sunan Blockchain teknolojisinin lojistik sektörüne sunacağı gelir fırsatının 500 milyar dolara kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Türk nakliye sektörünün çatı kuruluşu UND, üyelerinin maliyetlerini düşürmek ve operasyonel verimliliğini artırmak için Blockchain Türkiye Platformu’nun (BCTR) Platin üyesi oldu. Ödeme süreçlerinin kısaltılması, idari masrafların azaltılması, yük takibi ve konsolidasyonunda verimlilik artışı gibi faydalar sunan Blockchain teknolojisinin dünya çapında lojistik sektörüne sunacağı gelir fırsatının 500 milyar dolara kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), dijital değişim ve dönüşüm süreci kapsamında, Türkiye'de sürdürülebilir Blockchain ekosistemi oluşturulması ve yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesi amacıyla oluşturulan Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği Blockchain Türkiye Platformu'nun (BCTR) Platin üyesi oldu. UND, BCTR bünyesinde yürüteceği faaliyetlerle  üyelerinin maliyetlerini düşürmeyi, dış ticaret işlemlerinin blockchain tabanlı platformlar üzerinden ve ilgili tüm kurumları kapsayacak şekilde yürütülmesini sağlamayı, sınır geçiş süreçlerinin “akıllı sınırlar” konseptinde yeniden düzenlenmesini, zaman kayıplarının ortadan kaldırılmasını ve bu yolla verimliliğin artırılmasını hedefliyor.

ticbaktoplanti.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.