BMW safkan elektrikli dönemini iX3 ile başlatıyor

BMW safkan elektrikli dönemini iX3 ile başlatıyor

BMW, tamamen elektrikli olarak tasarlanmış ilk modeli iX3'ün üretim haline çok yakın konseptini Pekin Fuarı'nda tanıtıyor. Modelin üretim versiyonu 2020'de yollara çıkacak.

Dünyanın en büyük ve en önemli otomobil pazarı haline gelen Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek 'Auto China' uluslararası otomobil fuarı, bir çok yeniliğin sahne alacağı yılın en önemli otomotiv olayı olmasının yanı sıra, BMW için çok önemli bir dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. Bavyeralı otomotiv devinin 2013'te Tesla Motors ile öncülük ettiği, elektrikli dönüşümün en önemli markası haline gelen BMW i, tamamen elektrikli olarak tasarlanmış ilk modeli iX3'ün üretim haline çok yakın konseptini Pekin Fuarı'nda tanıtıyor. Modelin üretim versiyonu 2020'de yollara çıkacak.

iX3, üreticinin en yeni eDrive -elektrikli motor ve pil- altyapısının sunduğu 200 kW / 270 hp güç değeriyle, otomotiv dünyasının yeni enerji tüketimi ölçüm standardı WLTP'ye göre 400 kilometre menzil sunmayı vaad ediyor. BMW'nin dünya çapında çok popüler olan premium orta sınıf SUV'u X3'e benzer ölçülerle gelecek iX3, içten yanmalı motorlu modellere göre çok sınırlı sayıda üretilen i3 ve i8 dönemini kapatıp, yüksek adetli seri üretim elektrikli model dönemini başlatacak. 

BMW'nin dünyaya Almanya dışından sunacağı ilk yüksek teknolojili ürün

bmw-ix3-4_780x450.jpg

Alman premium markanın Çin devleti ile ortak yatırımı BMW Brilliance Automotive'in Shenyang şehri yakınlarındaki tesislerinde tüm dünya için üretimi gerçekleşecek elektrikli SUV iX3, Almanya dışında üretilecek en yüksek teknolojili BMW ürünü olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Çin - ABD arasındaki ithalat vergileri savaşına rağmen, ABD pazarına sunulacak modelleri de Çin'de üretmeyi planlayan BMW, bu konuda Çin hükümetinin 2025'e kadar yabancı yatırımcıların ortaklık payının artırılması sözüne güvendiği dile getiriliyor.

30 dakikada tam şarj

BMW ve elektrik altyapı sağlayıcıları ile beraber geliştirilen yeni 150 kW'lık hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikalık bir şarjla 400 kilometre erişim mesafesi elde edilebilecek.

bmw-ix3-3_780x450.jpg

Hürriyetoto

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.