BMW’den dünyanın en hızlı drone’u geliyor!

BMW’den dünyanın en hızlı drone’u geliyor!

Alman otomotiv devi BMW ile ortaklaşa çalışacaklarını duyuran Drone Yarış Ligi yöneticileri, BMW'nin teknik uzmanlığından ve Aerodinamik Test Merkezi'nden faydalanacak.

İnsansız hava aracı olarak da bilinen dronelar, hayatın her alanında insanoğlunun işini kolaylaştırabiliyor. Amazon’un kargo teslimatı, Domino’s’un ise pizza siparişleri için kullanmayı hedeflediği dronelar ile nefes kesici manzaraları görüntüleyip hava fotoğrafçılığı yapabilmek mümkün.

Fiyatının ucuzlamasıyla herkesin bütçesine göre ideal bir drone modeline ulaşabiliyor oluşu da bu teknolojinin yaygınlaşmasının sebepleri arasında yer alıyor. Öte yandan hobi amaçlı drone kullananların sayısı da azımsanacak gibi değil. Öyle ki en hızlı drone modellerinin yarıştığı Drone Yarış Ligi bile kurulmuş durumda!

Geçen yıl rekor kırıldı

An itibariyle dünyanın en hızlı drone modelinin hızı 263 km/s olarak kayıtlara geçmiş durumda. Aşağıdaki videoda yalnızca 800 gram ağırlığındaki drone’un Guiness rekorlar kitabı yetkilisinin gözetimi altında rekor kırışını izleyebilirsiniz.

Şuan ise Drone Yarış Ligi, bu rekoru tekrar egale etmenin peşinde. Bunun için Alman otomotiv devi BMW ile ortaklaşa çalışacaklarını duyuran lig yöneticileri, BMW’nin teknik uzmanlığından ve Aerodinamik Test Merkezi‘nden faydalanacak. Bu sayede 263 km/s’lik rekor tazelenecek.

Drone yarışları çok farklı bir kategori

BMW Uluslararası Marka Deneyimi Yöneticisi Jörg Reimann, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Drone Yarış Ligi ile yaptığımız ortaklık, BMW’nin geleceğe odaklı yarış deneyimini daha da iyileştirmesine yardımcı olacak. Drone yarışları oldukça farklı bir yarış kategorisi. Bu yarışlarda birinci gelebilmek için en yüksek performanslı materyalleri ve dijital teknolojiyi kullanmak gerek” değerlendirmesinde bulundu.

Otodünya

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.