Canlı hayvan taşıma aracı fuarın gözdesi oldu

Canlı hayvan taşıma aracı fuarın gözdesi oldu

Türkiye’nin ilk ve tek yerli üretim canlı hayvan taşıma aracı Aydın 6. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarında görücüye çıktı. IPARD destekli araç üreticilerden tam not aldı.

Hızlı donanımı ile hayvanların iniş-binişini kolaylaştıran, kaymaz zemini ve çok katlı taşıma imkanı ile sektörde hayvan kayıplarını en aza indirerek konforlu taşımacılık sağlayan Okt Traıler aracı fuarın ilgi odağı oldu. Firmanın satış sorumlusu Anıl Keser sektörün gözdesi olan araç hakkında bilgi verdi. 27 ton kapasiteli aracın hayvan taşımacılığı için önemli olduğunu ve TKDK desteklemeleri kapsamında olduğunu söyledi. Keser, “Aracımız yüzde 60 IPARD desteği kapsamına alındı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’na başvuran üreticiler desteklemeler hakkında bilgi alabilirler” dedi.

AYDIN’DA ÜRETİLİYOR TÜRKİYE’YE HİZMET VERİYOR

Aydın Organize Sanayi Bölgesinde üretilen ve Türkiye’nin dört bir yanına hizmet eden aracın özelliklerini anlatan Anıl Keser şöyle konuştu; “Firmamız Okt Trailer olarak Aydın’da organize sanayi bölgesinde hizmet vermektedir. Canlı hayvan taşıma aracı 40 ila 90 büyükbaş, 280 ile 300 arasında küçükbaş hayvan kapasitesine sahiptir. Aracımızın özelliklerine değinecek olursak; Fan sistemlerine sağlayarak hava sağlama, su ihtiyacını karşılama, dışkı boşaltma ve tamamı alüminyum malzemeden yapılmış kaymaz zemin mevcut. 3 katı küçükbaş için kullanıyoruz. 2 katı büyük baş için kullanıyoruz. Şuan da 27 ton yükleme kapasitesi mevcuttur. Karayollarının müsaade ettiği 42 tondur. Çekici ve dorsenin ağırlığını düştükten sonra 27 ton canlı hayvan taşıma kapasitemiz kalıyor.”

IPARD DESTEĞİ KAPSAMINDA

Canlı hayvan taşıma aracının IPARD programı kapsamına alındığını ve üreticilerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna başvurmaları halinde hibe desteklerden faydalanabileceğini söyleyen Keser, “Aracımız IPARD kapsamında %60 desteği mevcuttur. Aynı zamanda bundan faydalanmayanlar da bankalardan belli bir bölümünü de kredi olarak alabilirler. Destekleme kapsamına alındı” bilgisini verdi. 

hayvan-tasima-araci.jpg

Ayşe YILMAZ - AYDIN DENGE

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum