Cemre, rüzgar türbini destek gemisini denize indirdi

Cemre, rüzgar türbini destek gemisini denize indirdi

Yalova Altınova Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Cemre Tersanesi, Fransız Louis Dreyfus Armateurs firması için inşa ettiği "Wind of Hope" adlı rüzgar türbini destek gemisini denize indirdi.

Türk tersaneleri dünyanın birçok ülkesinden alınan siparişleri bir bir inşa ederek teslim etmeyi sürdürüyorlar.

Bu kapsamda Yalova Altınova Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Cemre Tersanesi, Fransız Louis Dreyfus Armateurs firması için üretilen Wind of Change adlı rüzgar türbini destek gemisinin ikizi olan NB0067 Wind of Hope adlı gemiyi de düzenlenen törenle denize indirdi.

83 metre uzunluğa ve 19.4 metre genişliğe sahip gemi 1.625 deatweight ağırlığında. 90 personel taşıma kapasitesine sahip gemi 12.50 knots hızına kadar çıkabiliyor.

Geminin denize indirme törenine Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, Louis Dreyfus Armateurs firması yetkilileri katıldı.

Denize indirilen Wind of Hope adlı gemi hazırlıkların tamamlanması sonrasında Fransa’ya götürülerek iç donanımları da burada yerleştirilecek.

Salt Ship Design tarafından tasarlanan ve Fransız Louis Dreyfus Armateurs için inşa edilen servis operasyon gemisi (SOV) Wind of Hope’un Nisan 2021’in ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

Danimarka’nın önemli enerji firmalarından Ørsted A/S tarafından kiralanan Wind of Hope’un, İngiltere açıklarında bulunan Hornsea Project Two isimli offshore rüzgar türbini tarlasında görev yapacağı bildirildi.

Gemi teslimatın ardından Danimarkalı “Orsted” firmasının işletmesinde Almanya’daki rüzgar türbini çiftliklerine hizmet edecek. 64 türbin teknisyeni ve mürettebat taşıma kapasitesine sahip gemide personel ve kargo transferi için helikopter pisti de bulunuyor.

Wind of Hope’un kız kardeşi Wind of Change halen Ørsted’in Almanya’daki Borkum Riffgrund 1 & 2 ve Gode Wind 1 & 2 operasyonlarında görev alıyor.

cemre_2-008.jpgcemre_3-007.jpg

KAYNAK: DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.