Çin’den Türkiye üzerinden Avrupa’ya tren!

Çin’den Türkiye üzerinden Avrupa’ya tren!

Çinli demiryolu operatörü Wuhan Han'ou International Logistics Co, Türkiye üzerinden Avrupa'ya yeni tren seferleri koyulması için çalışmalara başladı. 

Çinli demiryolu operatörü Wuhan Han'ou International Logistics Co, Çin-Ukrayna arasında yeni trenler sefere koyulması için çalışmalara başladı.

Şirket Çin’in Wuhan kentinden İran ve Türkiye üzerinden Ukrayna’ya yeni güzergahlar üzerinde planlamalar yaptıklarını açıkladı. Şirket yetkilileri 2017 yılında 34 bin konteyneri 377 trenle Avrupa'ya gönderdiklerini bu sayıyı 2018 yılında 500 trene çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Çin ile Avrupa arasında ilk tren Çin’in Çongçing kenti ile Almanya’nın Duisburg kenti arasında 2011 yılında sefer yaptı. Bu iki kent arasındaki tren seferi 16 gün sürdü. 2011 yılından bu yana Çin ile Avrupa arasında dört binden fazla tren seferi yapıldı. Çin’den Avrupa’ya taşımacılıkta demiryolunun tercih edilmesinin nedeni ekonomik olması. Çin’den Avrupa’ya trenle taşıma yapan bir şirket karayolundan dörtte bir fiyata, denizyolu taşımacılığından ise 30 gün daha hızlı taşıyor.


Tren Haber

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.