COSCO kaptanı boğaz girişinde virüsten öldü

COSCO kaptanı boğaz girişinde virüsten öldü

Çin merkezli COSCO Shipping Bulker Şirketi'nin işletmesinde olan, 63 bin 356 DWT taşıma kapasietsine sahip, Hong Kong bayraklı FENG DE HAI isimli kuruyük gemisi, Türk Boğazları demir bölgesinde iken geminin kaptanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünyanın başına bela olan koronavirüs salgını, denizcilik sektörünü de vurmaya başladı. Çinli COSCO Shipping Bulker şirketinin işletmesinde bulunan FENG DE HAI isimli kuruyük gemisi İstanbul Boğazı geçişi yapmak için demir bölgesinde bulunurken, geminin kaptanının hayatını kaybettiği belirtildi.

Yükü ile Gine'den yola çıkan Hong Kong bayraklı FEN DE HAI isimli, 2015 yapımı 200 metre boyunda, 33 metre genişliğinde ve 63 bin 356 DWT taşıma kapasitesine sahip geminin, önceki gün İstanbul demir bölgesinde ikmal yapmak amacıyla demirlediği öğrenilirken, gemi kaptanının koronavirüs tanısı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gemi kaptanının hayatını kaybetmesi üzerine İstanbul Liman Başkanlığı tarafından, gemide bulunan vakanın Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bildirerek, gemi karantina altına alındı.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; akşam saatlerinde gemiye yanaşan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne ait bit botla hayatını kaybeden gemi kaptanının naaşı alınarak, gemi acentesinin kiraladığı Köksal Uluslararası Cenaze Hizmetleri Şirketine teslim edildiği belirtildi.

Yapılan ön soruşturmalar ve gemide bulunan mürettebatın sağlık kontrölünden geçirlmesinden sonra, Hong Kong bayraklı FEN DE HAI isimli kuruyük gemisiyle ilgili, İstanbul Liman Başkanlığı tarafından seyrine izin verildiği ve varış limanı olan, Ukrayna'nın Dneprobugsky doğru hareket ettiği kaydedildi. 

cosco_covid19_1.jpg

cosco_covid19_2.jpg

cosco_covid19_3.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum