DAF Drive Chalenge’da Türkiye şampiyonu belli oldu

DAF Drive Chalenge’da Türkiye şampiyonu belli oldu

DAF Trucks’ın en iyi kamyon sürücülerini seçmek için düzenlediği DAF Drive Chalange 2019’un Türkiye birincisi bugün yapılan seçmelerle ortaya çıktı. Toplam 4 finalistin yarıştığı Türkiye elemelerinin kazananı Güvenok firmasından Turhan Öz oldu.

DAF Drive Chalange 2019 yarışmasının Türkiye ayağı sonuçlandı. Yarışmada en iyi dereceyi elde eden Güvenok firmasından Turhan Öz birinci olurken, ikinci sırada Emre Tugal, üçüncü sırada Burak Ulucan yer aldı. Birinci olan Turhan Öz, Öz, Lüksemburg’da yapılacak ve 18 ülkenin katılacağı finalde ülkemizi temsil edecek. Yarışmanın Türkiye finalleri DAF’ın Türkiye’de güvenli ve ekonomik sürüş eğitim ortağı olan Adex Akademi’de yapıldı. Adex Akademi Kurucusu Mert İntepe yarışmanın hangi etaplardan oluştuğu ile ilgili bilgiler verdi. DAF’ın 2 yıldır Türkiye’deki okulu olduklarını aktaran İntepe, DAF serrvislerinde çalışan ustalara Teknik eğitim verdiğini ayrıca araç alan şirket sürücülerine de araçları tanıttıklarını ve ekonomik sürüş ile güvenli sürüş dersleri verdiklerini söyledi. Güvenok firmasından Turhan Öz, kupasını Van Der Mark'tan aldı

adek-ve-daf.jpg

SÜRÜCÜLER 5 ETAPTA YARIŞTI

İnternet üzerinden yayınlanan soruları cevaplayan DAF kullanıcılarının seçimi ve doğru cevapları ile seçildi. DAF XF ve DAF CF’den oluşan 2 adet aracı kullandılar. Sağ ayna ile yanal park, sol ayna ile 90 derece park, 360 derece araç kontrolü, treyler sökme ve takma ile uzun yol ekonomik ve güvenli sürüş olmak üzere 5 farklı parkurda yarıştılar.

DAF’ın bütün ülkeler için belirlediği ölçülere göre hazırlanan alanlarda hünerlerini sergileyen yarışmacılar deneyimli hakemler tarafından ölçülerek puanlandırma yapıldı. İkinci Emre Tugal, üçüncü Burak Ulucan kupalarını Van Der Mark'tan aldılar.

Amaç sürücü kalitesinin yükseltilmesi

gregor-van-der-mark.jpgTürkiye birincisinin, Türkiye’yi en iyi biçimde temsil edeceğini ifade eden DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark, DAF Drive Chalange ile ilgili bilgiler verdi. Yarışmanın 3 yıl önce İngiltere’de başladığını, çok başarılı olduğunu ve bu yılda global hale geldiğini söyledi.

Türkiye’deki yarışmanın kriterlerinin Avrupa’nın diğer ülkeleriyle aynı olduğunu belirten Van Der Mark, yarışma kapsamında, sürücülerin, sadece sürüş yetenekleri değil, DAF çekicileriyle ilgili bilgilerinin de ölçüldüğünü anlattı.

Gregor Van Der Mark, “Otuz soruyu 45 dakikada yanıtlamaları gerekiyor. DAF ile birlikte ayrıca güvenli sürüş ve mevzuat tarafını içeren sorular da var. Dolayısıyla sürücünün hem mevzuat hem de kullandığı araçla ilgili bilgisi ölçülüyor.” diyerek yarışmanın içeriği hakkında bilgiler verdi.

Eylül sonunda toplam 18 ülkenin Avrupa finallerinde yer alacağını aktaran Van Der Mark, şunları söyledi:

“Temel amaç sürücülerin, sürüş kalitesini yükseltmek. Ayrıca sosyal aktivite tarafı da var. Bizim için Türkiye’deki etkinliğin önemi, sürücülerimizin bilgiyle donatılması. Bilgi aynı zamanda kaliteyi de artırıyor. Bir sürücü treylerle yola çıktığında yüküyle birlikte yaklaşık 250 bin Euro’luk değer taşıyor. Dolayısıyla bu süreçte işi şansa bırakmamak gerekiyor. Bunun için de eğitim gerekiyor.”

Gregor Van Der Mark, sürücü eğitimlerinin önemine de dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Geçen yıl da eğitim başlangıcı yaptık. Her satılan araçla birlikte firmaya iki sürücü için eğitim hediye ediyoruz. Bu eğitimi de ADEX aracılığıyla yapıyoruz. Bu eğitim kapsamında Euro 3 ve Euro 4’ten Euro 6’ya geçiş sürecindeki tüm bilgiler sürücülere veriliyor. Eğitim sonucunda, sürücülerin performansı yakından ölçülüyor.”

gregor-birinciyle.jpggregor-ikinciyle.jpggregor-ucuncuyle.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.