Demiryolu taşımalarında soğuk tedarik zinciri

Demiryolu taşımalarında soğuk tedarik zinciri

Pasifik Eurasia, 13 Aralık’ta Mersin bölgesinde yaş meyve/sebze yükleyerek Rusya’nın Astrahan bölgesine uğurladığı 14+1 frigo trenini 35 saat gibi rekor bir sürede Kars sınırına ulaştırdı.

Tren, sınır çıkışından sonra tamamen BTK hattı üzerinden Gürcistan – Azerbaycan rotasını izleyerek Rusya Astrahan’a varış yapacak.

     Pasifik Eurasia’nın treninde 14 reefer konteynerin içerisinde yaş narenciye ürünleri bulunuyor ve soğutmayı +1 olarak tabir edilen jeneratör enerjisi sağlıyor. Jeneratörün sağladığı enerji sayesinde konteynerler yol boyunca çalışıp, ısısını muhafaza ederek demiryolunda kırılmayan bir soğuk tedarik zinciri yaratacak. İlaveten, Rus Demiryolları ile yapılan anlaşmaya istinaden otonom kendinden yakıtlı ve jeneratörlü genset taşımaları da önümüzdeki dönemde bu halkaya eklenmiş olacak.

     Reefer konteynerlere elektrik enerjisi sağlayan konteynerlerinin dizi ile birlikte varış noktasına kadar gideceğini vurgulayan, Pasifik Eurasia Lojistik Müdürü Alper Taylan, “Aynı zamanda, konteynerlerde olası durumları izlemek adına Jeneratör konteynerimizde 2 adet teknisyen bulunuyor. TCDD Taşımacılık’ın resmi operatörü Pasifik Eurasia olarak partnerimiz ile beraber demiryollarımıza sağladığımız bu soğuk zincir operasyonu için çok sevinçliyiz” diye konuştu.

Türkiye-Rusya taşımacılıkta 40 milyon tona ulaştı

İki ülke arasındaki genel ticarete bakıldığında Türkiye ve Rusya arasında 40 milyon tonun üzerinde bir taşımacılık hacminin olduğu görülüyor. Bu taşımaların %80’i deniz yoluyla, yüzde 20’si de karayoluyla yapılıyor ve iki ülke arasında demiryolu sık kullanılmıyor.

Kurdukları demiryolu sistemi ve yapmış oldukları anlaşmalarla şuan demiryolu ile Rusya’da 30 farklı noktaya ulaştıklarını kaydeden Alper Taylan, “Karayolunun ulaşamadığı Sibirya ve Urallara dahi taşımalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle Volga- Don nehirlerinin donduğu bu zorlu koşullarda denizyolu ve karayoluna alternatif olarak demiryolu taşımalarımız öne çıkıyor. Rusya Federasyonu Demiryolları (RZHD) ile yaptığımız anlaşma ile Türkiye resmi partneri olarak hem bölge ülkelerinde hem de Türkiye’de özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yapacağı ticareti Rusya’nın her bölgesine ulaştıracağız. Güney bölge üreticimize lojistik maliyet avantajı sunan bu taşımalarımızı artırarak  %80’i Moskova ekseninde dönen Rusya pazarımızı demiryolu anlaşmalarımızla ve Soğuk tedarik zinciri çözümlerimizle tüm Rusya’ya yaymayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.