Denizde Kadının Adı Var

Denizde Kadının Adı Var

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Deneği (DEFMED), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Mövenpick Hotel İzmir'de "Denizin İncileri" etkinliği ile kutladı.

Geceye denizciliğin birçok farklı alanında başarılı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Aliye Öztürk, Türkiye açıksu yüzme şampiyonu Senem Ülker, Uzakyol Kaptanı Gülsüm Güneşen Yıldız, son beş yıldır namağlup Türkiye şampiyonu olan ESTİ Bayan Sutopu Takımı Kaptanı Melis Şanlı yaşadıkları deneyimleri paylaştı. İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Durmuş Ali Deveci de geceye katılarak kadınlara destek verdi.

Gecenin açılışında konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Kadının adı yoktu. Ama artık denizlerde kadının adı var. Bunu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Denizcilikte ve hayatın tüm alanlarında kadının dokunduğu her şey bir çiçeğe dönüşüyor. Size gönülden teşekkür ediyorum. Eşitliğin olduğu, ayrımcılığın ve kadına yönelik şiddetin olmadığı bir Türkiye diliyorum" dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.