Devletin taşımacılık borcu 12.7 milyon

Devletin taşımacılık borcu 12.7 milyon

KAR-İŞ’e bağlı öğrenci taşımacılığı yapan şoförler, eylül ayından beri devletten ödeme alamıyor. Şoförler, haklarının kendi adlarına olan banka hesaplarına yatırılmasını istiyor.

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’ne (KAR-İŞ) bağlı çalışan ve öğrenci taşımacılığı yapan otobüs şoförleri, ülke genelinde 19 bin öğrenciyi taşıyor. Eylül ayından bu yana ödenmeyen şoförlerin devletten alacağı ise 12 milyon 700 bin TL’yi buldu. Milli Eğitim Bakanlığı, otobüs şoförlerinin 66 günlük alacaklarının bankaya yatırıldığını açıkladı. Ancak bu girişim şoförleri memnun etmedi. Şoförler, bankaya yatırılan paranın tahsil edilirken kesintiye uğradığını bu nedenle hakları olan paranın herkesin adına olan banka hesaplarına yatırılmasını istiyor. KAR-İŞ, taleplerinin yerine getirilmemesi, ödemelerin yapılmaması durumunda yeni eylem planına gidileceğini açıklarken bakanlık yetkilisi, 2018 bütçesinin geçmemesi nedeniyle ödemelerde gecikme olduğunu, şoförlerin geriye kalan alacaklarının da kısa süre sonra yatırılacağını açıkladı.

Topaloğlu: Herkes ödendi. Bize gelince mi para yok?

KAR-İŞ Genel Başkanı Fuat Topaloğlu, Gazimağusa, İskele ve Karpaz bölgelerinde taşımacılık yapan üyelerinin ödeme sorunuyla ilgili açıklamalarında haklı olduğunu belirterek her zaman onların yanında yer alacaklarını söyledi. Ülke genelinde 19 bin öğrenciyi taşıdıklarına işaret eden Topaloğlu, eylül ayından bu yana şoförlerin devletten ödeme almadığını belirtti. Devletten 12 milyon 700 bin TL alacaklı olduklarını belirten Topaloğlu, “Paranın bankaya yatırılmasını istemiyoruz. Bankadan para tahsil edilirken kesinti yapılıyor. Bu nedenle şoförlerin hakları olan para, herkesin adına olan banka hesaplarına yatırılsın” dedi. Topaloğlu, toplu taşımacılık yapan şoförlerin artık gücü kalmadığını vurgulayarak “Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bütün üyelerimiz aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bu yaşananların sorumlusu biz değiliz. İlgili bakanlık ve hükümettir. Şu an 12 milyon 700 bin TL’lik alacağımız var ancak herhangi bir ödeme yapılmadı” dedi. Görüştükleri yetkililerin bütçe geçmediği için ödemelerde sıkıntı yaşandığını kendilerine ilettiğini belirten Topaloğlu, “Neden memurun 13. maaşı, çiftçinin alacağı ödendi? Sıra bize gelince mi para yok?” diye sitem etti. Topaloğlu, ilerleyen günlerde herhangi bir gelişme olmazsa üyeleri, öğrenci velileri ve Okul Aile Birlikleri’yle yeni bir eylem planı hazırlayacaklarını açıkladı.

Nizam: Birkaç gün içerisinde sorun giderilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ali Nizam da, 2018 bütçesi geçmediği için ödemelerde aksaklık olduğunu belirtti. Nizan, otobüs şoförlerinin yaşadığı sıkıntının birkaç gün içerisinde giderileceğini söyledi. Şoförlerin 66 günlük alacaklarının yetkili bankaya yatırıldığını ifade eden Nizam, kimsenin sorun yaşamaması için geriye kalan ödemelerin de birkaç gün içerisinde yatırılacağını kaydetti. Nizam, “Şoför temsilcileriyle Serdar Bey, birkaç kez görüşerek kendilerinin sıkıntı yaşamaması için bir çözüm üretti” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.