DHL Global Forwarding Türkiye yine "En İyi İşveren"

DHL Global Forwarding Türkiye yine "En İyi İşveren"

DHL Global Forwarding Türkiye, daha iyi bir iş dünyası yaratmaya adanmışlığını “önce insan” temelli İK stratejisi yoluyla sergileyerek, bu yıl da Top Employers Institute tarafından “2021 Yılı En İyi İşveren" sertifikasına layık görüldü.

En iyi insan kaynakları uygulamalarını değerlendirme konusunda küresel bir otorite olan Top Employers Institute, 5 kıta  120 ülkede/bölgede yürüttüğü sertifika programı kapsamında, 2021 yılı  “En İyi İşveren” (Top Employer)  şirketleri belirledi. Deutsche Post DHL Grubun hava, deniz ve karayolu taşımacılık hizmetlerinde uzman şirketi ve sektöründe lider DHL Global Forwarding, Türkiye'de 2021 yılında da En İyi İşveren sertifikasını almaya hak kazandı. DHL Global Forwarding bu önemli sertifikayı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hem ülke, hem bölge, hem de küresel olarak ikinci kez almaya hak kazanan şirketlerden biri oldu.

Pandemi süresince, Deutsche Post DHL Group'un amacı - “İnsanları birleştirmek, yaşamları geliştirmek ”- her zamankinden daha fazla anlam kazandı. Çalışanlar, temel tıbbi malzemelerin yanı sıra yaşam  ve sağlık bakım ekipmanlarının güvenilir bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak için 7/24 çalışıyorlar, bu da DHL Global Forwarding ve  grubun tamamındaki her bir bireyin önemini daha da vurguluyor.
 
DHL Global Forwarding Türkiye ve Levant CEO'su Ingo-Alexander Rahn, konuyla ilgili şunları söyledi: “Çalışanlarımız temel varlığımızdır ve müşteri memnuniyeti söz konusu olduğunda tüm farkı yaratan onların bağlılıkları ve uzmanlıklarıdır. Lojistik uzmanları olarak kariyerlerine yatırım yapıyoruz ve sektörde öncü kalmalarını sağlamak için gerekli eğitim ve sertifikaları sağlıyoruz. En İyi İşveren olarak kabul edilmek, bu konuyu iyi takip ettiğimizin bir göstergesidir ve elbette ilerlemeye devam edeceğiz."
 
Top Employers Institute programı, kurumları en iyi IK uygulamaları araştırma sonuçlarına göre değerlendirir.  Bu araştırma, 6 ana başlık altında yer alan, insan kaynakları stratejisi, çalışma ortamı, yetenek kazanımı, öğrenme, esenlik (wellbeing),  çeşitlilik ve kapsayıcılık ve benzeri 20  İK alanını kapsamaktadır. DHL Global Forwarding, tüm bu alanlardaki gücüyle Türkiye'de bir kez daha öne çıkmayı başardı.

DHL Global Forwarding tüm çalışanlarını işe başladıkları ilk günden itibaren sertifikalı uzman forwarder'lar olarak gelişimlerini sağlamak için birçok farklı modülden oluşan Certified International Forwarder (CIF) programına dahil ediyor. Aynı zamanda hem yöneticiler hem de genç yetenekler için çeşitli gelişim programları sunuyor. Pandemi ile birlikte daha da önem kazanan wellbeing programı ile çalışanların ve ailelerinin fiziksel, duygusal, sosyal ve mesleki iyi olma hallerini destekliyor. Ayrıca yürütülen sosyal sorumluluk projeleriyle çalışanlarını içinde yaşadıkları topluluğun ihtiyaçlarına yönelik gönüllü faaliyetler yürütmeye teşvik ederek tercih edilen işveren olma özelliğini sürdürüyor.

Top Employers Institute CEO'su David Plink konuyla ilgili şunları söyledi: “Geçtiğimiz sene hepimiz için çok zorlu olmasına rağmen, DHL Global Forwarding “önce insan” yaklaşımının gücünü sergilemeye devam etti. Bu yılın kazananlarını paylaşmaktan gurur duyuyor ve ülkelerinde sertifikalanan tüm organizasyonları tebrik ediyoruz.”

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.