Diyarbakır'dan Pegasus'a iptal tepkisi

Diyarbakır'dan Pegasus'a iptal tepkisi

Son 5 ayda yüzde 88 doluluk oranına rağmen firmanın 26 Şubat 2018 sonrası Diyarbakır Lefkoşa uçuşlarını askıya alacağını açıklaması üzerine kentte soğuk duş etkisi yarattı,  alınan karara iş dünyası ve vatandaşlardan tepki yağdı.

Pegasus Havayolları tarafından Mart 2017'de  başlatılan Diyarbakır / Lefkoşa uçuşları, bölgede ve iş dünyasında sevinçle karşılanmıştı. Son 5 ayda yüzde 88 doluluk oranına rağmen firmanın 26 Şubat 2018 sonrası uçuşları askıya alacağını açıklaması üzerine kentte soğuk duş etkisi yarattı,  alınan karara iş dünyası ve vatandaşlardan tepki yağdı.

"BİNLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR"

Diyarbakır ve bölgeden binlerce öğrencinin mağdur edildiğini dile getiren vatandaşlar, büyük bir memnuniyetle başlayan Diyarbakır / Lefkoşa karşılıklı seferlerin son 5 ayda gerçekleşen yüzde 88 doluluk oranına rağmen zarar edildiği gerekçe gösterilerek Pegasus tarafından askıya alınması İş dünyası ve sivil toplum örgütleri tarafından tepkiyle kaşılandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır kentinin bölgedeki merkezi konumu ve stratejik önemine değinerek, Diyarbakır / Lefkoşa seferlerinin askıya alınmasına ilişkin kararın gözden geçirilmesi gerektiğini döykedi.  Sayar seferlerin durdurulmasının Kentte ve bölgede yaşayanları hem sosyal, hem eğitim, hem de iş dünyasını mağdur edeceğini ifade etti. 

"KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ"

Sayar, "Diyarbakır 1 Miyon 700 Bin nüfusu ve bölgedeki merkezi konumu nedeniyle Kıbrıs'ta bölgeden binlerce öğrencimiz var, bu karardan dolayı şüphesiz aileler ve çocuklarımız  çok olumsuz  etkilenecektir. Hele ki son 5 ayda yüzde 88 doluluk verileri ortadayken böyle bir kararın alınmasını doğru bulmuyoruz. Geçtiğimiz yıl  Mart ayında başlayan seferlerdeki doluluk oranları sürekli artan bir seyir izlediği ve son beş ayda bu oranın yüzde 88’lere ulaştığı çok açık görülüyor. Diyarbakır kenti bölgede lojistik durumu ve merkezi bir kent, ilimizde açılan çok  modern bir havaalanı var ve bölgeden binlerce öğrenci bu karardan olumsuz etkilenecektir. Konunun takipçisiyiz, sorunu Diyarbakır Vekilllerimize ilettik, Pegasus Genel Müdürüyle de görüşme talep ettik. Kararın yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz. Haliyle bu doluluk oranını dikkate aldığımız zaman seferlerin askıya alınmasını gerektirecek  düşüklük olmadığı net olarak ortadadır."

"BÖLGENİN KALKINMASINA ZARAR VERİR"

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu'da, alınan kararın yanlış olduğunun altını çizerken şunları söyledi: "Diyarbakır Bölgenin kalbidir, merkezidir, buradan Kıbrıs'ta okuyan onbinlerce gencimiz, çocuklarımız geçtiğimiz yıl başlatılan seferlerden sonra planlar yaptılar, okullarına gidip kayıt oldular. Ayrıca bölgede bir çok sorun varken, Hükümet cazibe programları ve destekler açıklarken firma tarafından alınan olumsuz bu kararın alınması hiç doğru değil, alınan bu karar bölgenin kalkınmasına zarar verir.  

Bazı şeyler ekonominin çok üstündedir, bu topraklarda da insanlarımızın olduğu ve bazen bir çok şeyden fedakarlık yapmak gerekirken üstelik doluluk oranları son 5 ayda yüzde 88'lere ulaşmış Diyarbakır - Lefkoşa uçuşlarının askıya alınması bölgede çok sert tepki alır.  Kültür evimize ülkenin bir çok yerinden ve Kıbrıs'tan gelen, kentimizi ziyaret eden çok sayıda vatandaşlarımız var, sorunun kısa sürede çözüleceğini umut ediyoruz."

DİYARINSESİ.ORG

www.lojiport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.