Dronelar kargo taşımacılığına yön verecek

Dronelar kargo taşımacılığına yön verecek

Dünya genelinde büyük bir sektör haline gelen kargo taşımacılığı drone teknolojisine doğru kaymaya başladı. Özellikle de küçük çaplı kargoların taşınmasında bu teknolojinin kullanılması planlanıyor. İşte merak edilen bütün detaylar.

Kargolar genellikle hassas içeriklere sahip oluyor ve dikkatle taşınması gerekiyor. Birçok kez kamyonet ile yapılan kargo taşımacılığının kötü sonuçlandığına şahit olmuşsunuzdur. Özellikle de hassas ürünlerin kırılması kamyonet ile kargo taşımacılığını sorgulanır hale getirdi.

Drone ile kargo taşımak oldukça avantajlı

Drone ile yapılan kargo taşımacılığı son derece hassas diyebiliriz. Havadan taşıma yapıldığı için herhangi bir sarsılma veya kırılma gibi bir durum söz konusu olmaz. Fakat kamyonet ile taşıma yapılırken tümsekler bile kırılmaya neden olabilir.

Özellikle de dağlık ve ayrı yerleşimin hakim olduğu bölgelerde drone ile taşımacılık yapmak çok daha kolay hale geliyor. Basit bir örnek vermek gerekirse, Karadeniz Bölgesi’ni ele alabilirsiniz. Buradaki evlerin dağınık yerleşmeye sahip olması nedeniyle drone taşımacılığı oldukça uygun diyebiliriz.

Düzlük alanlarda ise ne yazık ki bu tür araçların kullanımı pek uygun olmuyor. Her ne kadar düzlük alanda da bu teknoloji kullanılsa bile, yine de biraz daha pahalıya kaçabilir. Rusya gibi her tarafın dümdüz olduğu ülkelerde, kamyonet ile taşımacılık daha az masraf oluşturacaktır. Bakalım ilerleyen dönemlerde drone teknolojisi daha az masraflı hale gelebilecek mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.