Dünya konteyner devleri “kötü yakıt” kabusu yaşıyor

Dünya konteyner devleri “kötü yakıt” kabusu yaşıyor

Geçtiğimiz günlerde ilk kez yazarımız Dr. Güntürk Üstün’ün gündeme getirdiği Maersk Eureka’nın kötü yakıt nedeniyle okyanusun ortasında 1 ayı aşkın beklemesinin ardından, bu kez de MSC Ariane, yakıt kalitesi sorunu nedeniyle güç kaybetti.

Dünyanın en büyük ikinci konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company (MSC) Salı günü 13.000 TEU’luk konteyner gemisi MSC Ariane’in, yakıt kalitesi sorunu nedeniyle Kuzey Pasifik'te geçici olarak güç kaybı sorunu yaşadığını açıkladı. Geminin kötü yakıtın motorlara olan negatif etkisi nedeniyle, saatlerce okyanusun ortasında kaldığı bildirildi.

AIS verileri, güç kaybı sırasında Japonya'nın Nagoya kentinin yaklaşık 130 nm güneyinde olduğunu gösterdi. Gemi, onarım için yakındaki Wakayama limanına yönlendirildi.

MSC'ye göre, Ariane'nin 24 Nisan'da Los Angeles'a inmesi bekleniyordu. MSC, LA / Long Beach bölgesinde devam eden liman tıkanıklığı nedeniyle de takvimde bir kayma yaşanması bekleniyor.

İKİNCİ “KÖTÜ YAKIT” VAKASI

MSC’nin başına gelen olay, Kuzey Pasifik'te bir ay içinde ikinci kez yaşandı. 12 Mart'ta, 13.000 TEU’luk Maersk Eureka mürettebatı, hasarlı bir yakıt pompasını değiştirmek için ana motorunu durdurmak zorunda kaldı.

Yazarımız Dr. Güntürk Üstün, henüz dünya medyasında gündem dahi olmadan konuyu yazdığı makalesinde dile getirmişti. https://www.lojiport.com/pasifigin-ortasinda-yapayalniz-91926yy.htm

Maersk Eureka mürettebatı, sıkıntıyı MSC personeli kadar kolay atlamadı. Okyanusun ortasında günlerdir ana makinenin yedek parçasını beklediler.

Yine Dr. Güntürk Üstün, daha hangi römorkörün kurtarma için yola çıkacağı belli olmadan tahminini yazdı ve nokta atışı yapmış oldu. https://www.lojiport.com/acaba-beklenen-romorkordestek-gemisi-bu-mu-91927yy.htm

25 Mart'ta Resolve Marine tarafından işletilen Kurtarma Römorkörü Resolve Pioneer ile Dutch Harbor'dan yola çıkan Maersk Eureka ile buluşmak için bir motor servis ekibi gönderildi. Buluşma başarılı oldu, onarımlar 31 Mart'ta tamamlandı ve Maersk Eureka 6 Nisan'da Güvenli bir şekilde Los Angeles'a geldi.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum