Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi'nin 10'uncusu ve Yüksek Hızlı Demiryolu Fuarı, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği tarafından 8-11 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ATO Congresium'da yapılacak 10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, "Sürdürülebilir ve rekabetçi işletimlere yönelik bilgilerin paylaşımı" temasıyla gerçekleştirilecek.

Kongrede, teknik, ekonomik ve sosyal konularla ilgili birçok oturum ve yuvarlak masa toplantısı yapılacak. Ayrıca, kongre kapsamında teknik ziyaretler düzenlenerek, dünyada demiryolu sistemlerindeki en son gelişmelerin sergileneceği Yüksek Hızlı Demiryolu Fuarı kapılarını ziyaretçilere açacak.

Bugünün ve yarının demiryollarını hazırlamakla görevli karar alıcılar ve temel aktörleri buluşturacak kongreye, demiryolları, tedarikçiler, araştırma enstitüleri, üniversiteler, uluslararası örgütler ve finansal kuruluşların üst düzey temsilcileri katılacak.

Yaklaşık 24 bin kilometrelik yüksek hızlı demiryolu hattının işletildiği dünyada, 15 milyardan fazla kişi seyahatlerini yüksek hızlı trenlerle gerçekleştirdi. Bu dünya nüfusunun yaklaşık iki katına karşılık geldi. Önümüzdeki 20 yıl içinde dünyada yüksek hızlı demiryolu uzunluğunun iki katına çıkması bekleniyor.

Türkiye'de 2009'da Ankara-Eskişehir hattıyla yüksek hızlı tren işletmeciliğine geçilirken, 2011'de Ankara-Konya, 2013'te Eskişehir-Konya, 2014'te Ankara-Eskişehir-İstanbul ve Konya-İstanbul arasında seferlere başlandı.

Ankara-İzmir ve Ankara-Sivas arasındaki yüksek hızlı demiryolunun yapımı devam ediyor. Bugüne kadar bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hattı işletmeye alınırken, bin 870 kilometre yüksek hızlı tren ve bin 290 kilometre hızlı demiryolunun inşası sürüyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.