F-35’lere Bakım SAHA’SI Açılıyor....

F-35’lere Bakım SAHA’SI Açılıyor....

SAHA İstanbul, F-35 Projesi’nde uçakların ömür devri süresince bakımlarını yapmaya aday oldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen F-35 Joint Program Office (JPO) heyeti yetkilileri, SAHA İstanbul’u ziyaret etti.

Dünyanın en büyük savunma sistemi projelerinden F-35 Programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen F-35 Joint Program Office (JPO) heyeti yetkilileri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği yönetimi ile bir araya geldi. Amerikalı F-35 Lightning II heyetinin THY Teknik Sabiha Gökçen HABOM Tesisleri’nde SAHA İstanbul’a gerçekleştirdikleri ziyarette, F-35 Projesi kapsamında uçakların imalat sonrası bakımları ele alındı. SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, bu proje kapsamında gerçekleştirilen üst düzey toplantıda, Amerikalı heyet ile F-35 Projesi’nde üretim sonrasında ömür devri süresince uçakların komponent, alt sistem ve sistemlere yönelik bakım ve idame konusunda görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Çalışmalara hız verilecek

Keleş, ABD’nin başını çektiği bir konsorsiyumla hayata geçirilen ve Türkiye’nin de ortak olduğu bu projede SAHA İstanbul üyesi firmaların yer alması için gerekli çalışmalara Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile koordine sağlayarak devam edeceklerini ifade etti. Ancak projeye dahil olmak için üye firmaların standardizasyonuna yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken Keleş şöyle devam etti: 
“Üyelerimizin kalifikasyon düzeylerini global tedarikçilerin muhatap alacağı seviyeye hızla çıkarmamız gerekiyor. Bu durum, uluslararası projelerde yer almamızında önemli bir eşiği oluşturuyor. Firmalarımızın bu konudaki eksiklerini devlet desteği ile tamamlamak üzere projeler yürütüyoruz.”

Firmalar SAHA EXPO’da görücüye çıkacak

İlhami Keleş, 9 ülkenin katıldığı ve Türkiye’nin de dahil olduğu Müşterek Taaruz Uçağı Programı çerçevesinde geliştirilen F-35 Projesi’nde, SAHA İstanbul üyelerinin de yer alması için çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Eylül 2018’e kadar firmaların belli bir düzeye ulaşabileceğini belirten Keleş, 13- 15 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) düzenleyecekleri SAHA EXPO 2018 Fuarı’nda firmaların hazırlıkları tamamlamış bir şekilde görücüye çıkacağına dikkat çekti. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.