Fleetcorp’tan araç kiralayanları bekleyen tehlike

Fleetcorp’tan araç kiralayanları bekleyen tehlike

2 milyar TL’nin üzerinde borcu olduğu ileri sürülen ve iflasına karar verilen Fleetcorp AŞ’den uzun vadeli araç kiralayanları kötü bir sürpriz bekliyor. Aracınıza el konabilir ve kiraladığınız sürece ödemeye devam edebilirsiniz.

Piyasaya yaklaşık 2 milyar TL'nin üzerinde borcu bulunduğu ileri sürülen Filo kiralama sektörünün önde gelen firmalarından Fleetcorp AŞ’nin konkordato davasından iflas kararı çıktı. Mahkeme, Fleetcorp AŞ'nin borca batık olduğunu, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirterek iflasına karar verdi.

Fleetcorp’un kayıtlarına göre değişik marka, model ve kilometrede 12 bin 455 otomobilinin bulunduğunu belirten bilirkişi, bin 836’sının firmanın kullanımında olduğunu belirlemişti. Firmanın kullanımında olmayan 10 bin 619 otomobilin nerede ve ne durumda olduğunun bilinmediğini belirten bilirkişi, firmada kayıtlı gözüken 12 bin 455 otomobilin piyasa değerinin bir milyar 361 milyon TL olduğunu bildirmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir rent a car firması yetkilisine göre, Fleetcorp’un iflas kararıyla birlikte tatsız bir gelişme daha yaşanabilir. Fleetcorp’tan araç kiralayan çok sayıda tüzel ve özel kişi bulunuyor. Bankalar, alacaklarını öne sürerek, araçlara ipotek koydular. Bu şu anlama geliyor: Trafikte gidiyorsunuz, elindeki kayıtta plakanızın ipotekli araçlardan biri olduğunu tespit eden polis, sizi durdurup aracı bağlayabilir. Bundan sonraki işlem ise,  Fleetcorp ile yapılan kontratın gereğini yerine getirmemek için nasıl bir hukuki yöntem izleneceğini bulmak olacak.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.