Gefco büyürken, müşterilerini de büyütecek

Gefco büyürken, müşterilerini de büyütecek

Türkiye'de büyümeyi ilk hedef olarak gördüklerini belirten Denis Renard, “Amacımız, yalnızca Türkiye'nin lojistik sektörüne katkı değil, aynı zamanda müşterilerimizin uluslararası büyümelerini de desteklemek olacak” dedi.

Gefco, sektör basını ile buluştu. GEFCO Türkiye Genel Müdürü ve Orta Doğu Bölge Müdürü Denis Renard ile Türkiye Satış-Pazarlama Direktörü Serkan Çelik 2019’un son günlerini yaşadığımız bir dönemde firmalarının bugünkü durumu ve gelecek ile ilgili hedeflerini paylaştı.

GEFCO’nun, Türkiye'deki faaliyetlerine 17 yıl önce başladığını vurgulayan Denis Renard, “O zamanlar sadece 10 çalışanımız vardı ve tek müşterimiz Peugeot’du. GEFCO Türkiye’deki operasyonlarına Peugeot’a bitmiş araç lojistiği alanında destek vererek başladı. O zamandan bu yana GEFCO, çalışan sayısını 10'dan 280'e çıkartarak Türkiye'de büyümeye devam etti ve ülkedeki lojistik sektöründe en güvenilir ortaklardan biri haline geldi” diye konuştu.

GEFCO’nun, karayolu, deniz, hava, depolama ve gümrük işlemlerini yöneterek farklı sektörlere tam hizmet ve özel çözümler sunduklarını ifade eden Renard, “GEFCO Türkiye, son 10 yılda neredeyse üçe katlanmış bir ciro ile sürdürülebilir bir büyüme yaşadı.2018'e bakıldığında, GEFCO, iş ortakları, müşterileri ve çalışanlarının destekleri sayesinde yılı başarıyla tamamladı. 2018 yılı, zorlu bir sene olmasına rağmen GEFCO karlılıkta bütçenin üzerinde kaldı ve ciroda da bütçeyi yakaladı. Bu yıl ise, özellikle karayolu ve depolama işlerinde, başlangıçta beklediğimizden çok daha iyi bir performans gösterdik. GEFCO sadece otomotiv lojistiğinde değil aynı zamanda tekstil, ilaç, FMCG ve inşaat gibi sektörlerde de çok güçlü bir pozisyona sahip. GEFCO, bu oldukça talepkar sektörlere yalnızca yerel lojistik ihtiyaçları için değil aynı zamanda uluslararası büyümeleri için de hizmet etme uzmanlığında kendisini geliştirmiş bir şirket” açıklamasını yaptı.

gefco-turkiye-genel-muduru-ve-ortadogu-bolge-muduru-denis-renard.jpgGEFCO Türkiye Genel Müdürü ve Orta Doğu Bölge Müdürü Denis Renard

Türkiye’deki başarı, Ortadoğu’ya açılmada etkili oldu

Renard, Türkiye’deki bütün faaliyetlerinde ilerleme kaydettiklerini özellikle endüstriyel proje kargo alanında atakta olduklarını, ancak, bitmiş araç sektöründe tarihi bir düşüş yaşandığı için kendilerinin de bundan negatif etkilendiğini söyledi.

GEFCO Türkiye’nin, Ortadoğu ülkeleri için de yönetim merkezi olduğunun altını çizen Denis Renard, “Bu ülkeler arasında Irak ve UAE bulunuyor. Türkiye’deki GEFCO ekipleri Ortadoğu bölgesinin de başarısında pay sahibi, Suudi Arabistan’da kurulan bir ortak girişim olan ALS de bunun en son örneği. 17 yıldır Türkiye’de faaliyetlerimizi sürdürürken, ekspertiz faaliyetlerimizi de geliştirdik. S. Arabistan’da bir işbirliği yaptık, Türkiye’deki modeli orada da başarı ile gerçekleştirdik. Önümüzdeki beş yıl içinde yılda yüzde 10'dan fazla büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye, diğer birçok pazardan çok daha hızlı bir büyüme kapasitesine sahip. Türkiye'nin lojistik sektörünün büyümesine katkıda bulunmak değil, aynı zamanda müşterilerinin uluslararası büyümelerini de desteklemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İki yeni proje gündemde

GEFCO’nun müşteri ihtiyaçlarına çok daha hızlı yanıt verebilmek için iki adet fijital çözüm geliştirdiklerini belirten Renard,  Birincisi Chronetruck, diğeri de moveecar start hizmetleri olan bu projeleri de şöyle açıkladı:

Chronotruck: Güvenilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir çözümler:

Günümüzde kamyonların kapasitesini doğru kullanmak gittikçe zorlaşıyor. Sürücülerin uygunluk durumunun azalması giderek daha da büyüyen bir engele dönüşüyor. Göndericiler bir talepte bulunduğunda, taşıyıcıların coğrafi konumları belirleniyor ve anında fiyat teklifi veriliyor. Chronotruck pazar çözümü işletmelerin kendilerine uygun fiyat ve zaman aralığında çalışan bir taşıyıcı seçebilmelerine olanak sağlıyor. Böylece müşteri taleplerinin %95'i çözüm buluyor.

Yakında Avrupa genelinde hizmet vermeyi planlayan Chronotruck, Fransa'da 9.000'in üzerinde müşteriyle çalışıyor. Platform, şu anda İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Lehçe, Portekizce ve İspanyolca olmak üzere yedi dilde kullanılabiliyor. Türkiye de bu sürece dahil olacak. Türkçe’yi de sekizinci dil olarak görebiliriz. Ama henüz detaylarını veremiyorum. Gelişmeleri daha sürdürebilir kılmak için başka araçları da faaliyete koyacağız.

Moveecar: STAART hizmetleri:

Moveecar ikinci el araçların taşınmasına ek olarak, bir aracın ömrü boyunca etkin kullanılabilmesi için ek hizmetler sunacak. Moveecar'ın sunduğu ''STAART'' çatısı altında; depolama, taşıma, yönetim, değerlendirme, tamir ve seyahat deneyimi gibi ögeler bulunurken, müşteriler bu hizmetlere her an her yerde ulaşabilecek. Moveecar aynı zamanda STAART hizmetlerini sunmak için yerel iş ortaklarından oluşan bir ağ kuruyor. Bu hizmetler hem Moveecar markası altında özelleştirilebilecek ve sunulabilecek hem de müşterinin markasına eklenebilecek.

Moveecar uygulaması aracılığıyla, müşteriler araç kira süreleri bittiğinde bir uyarı alacak. Böylece araç, kiralama şirketine geri gönderilmeden önce uygulamayı kullanarak tamir siparişi geçebilecekler. Araç sahibi uygulamayı kullanarak denetim planı yapabilecek ve uygulayabilecek. Eğer aracı satmak isterse, Moveecar aracın durumunu satış için tekrar uygun hale getirerek yeni sahibine iletecek. Yakında kullanıma açılacak olan anahtar teslim bu hizmet, Moveecar'ın araç ömrü boyunca sunduğu çözümlerin ne kadar geniş olduğunu gözler önüne seriyor.”

gefco-turkiye-satis-ve-pazarlama-direktoru-serkan-celik.jpgGEFCO Türkiye Satış-Pazarlama Direktörü Serkan Çelik

GEFCO’NUN 2019 KİLOMETRE TAŞLARI

3 Aralık 2019 - Karayoluyla ilaç taşımak için gerekli olan GDP sertifikasına kavuştu.

19 Kasım 2019 - Airbus sürdürülebilir tedarik zincirinde yeniden kullanılabilir ambalajlar için GEFCO ile çalışma kararı aldı.

26 Ekim 2019 - GEFCO iki yenilikçi “fijital” çözüm başlattı: Gerçek zamanlı araç lojistiği için talep üzerine hizmetler ve temel bir yük pazarı.

22 Ekim 2019 – GEFCO,  İlaç lojistiğinde artırılmış gerçeklik dönemini başlattı.

19 Eylül 2019 - GEFCO Türkiye yeni depo ve gümrüklü alanını açtı.

31 Mayıs 2019 -   GEFCO Türkiye’den Fas ve Tunus’a süre ve maliyet avantajlı yeni hat.                     

25 Haziran 2019 - GEFCO’nun İnovasyon Fabrikası       

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.