Goodyear ve TNO "akıllı fren" için işbirliğine gidiyor

Goodyear ve TNO "akıllı fren" için işbirliğine gidiyor

Goodyear ve Hollanda merkezli araştırma şirketi TNO, araçların kilitlenme önleyici fren sistemi (ABS) ile iletişim kurabilen lastik kullanımının sağlayacağı avantajları test etmek için iş birliği yapacak.

Goodyear'ın akıllı lastiklerinin araçların ABS sistemine bağlanmasının, frenleme performansını optimize ederken, aracın kontrolünü de artıracağı öngörülüyor. Goodyear'ın daha önce gerçekleştirdiği çalışmalar, bu iki bileşenin entegrasyonunun durma mesafesi kaybını yaklaşık %30 azalttığını ortaya koyuyor. 

Araştırma kapsamında, lastik kullanımı ve yol koşulları göz önünde bulundurularak fren mesafesini optimize etmek amaçlanıyor. Sonuçların, 2022 yılının başında duyurulması hedefleniyor.

Goodyear Kıdemli İnovasyon ve Teknoloji Müdürü Chris Queen, konu hakkında şunları söyledi: "Ağa bağlı bir ortamda lastiğin araca iletebileceği bilgi göz önünde bulundurulduğunda, karşımızda büyük bir fırsat var. Daha iyi bir gelecek yaratma konusunda TNO bizimle benzer düşüncelere sahip ve araç performansını iyileştirmeyi nasıl sürdürebileceğimizi görmekten heyecan duyuyoruz". 

TNO Trafik ve Ulaşım Departmanı Yönetim Müdürü Ellen Lastdrager ise "TNO, trafik ve ulaşım alanında güvenlik, verimlilik ve sürdürülebilirliği artırmaya yoğunlaşıyor. Bu iş birliği, fren mesafesinde mümkün olan her santimetreden tasarruf etmek için geliştirildi. Lastikleri ve fren sistemlerini birbirine entegre ettikçe kazaları azaltabileceğimiz ve daha fazla hayat kurtarabileceğimiz konusunda inancımız tam. Ağa bağlı lastikler, bir aracın yola temas eden tek parçası ve bu kritik konum, lastiklerin geri bildirim vererek, araca eyleme geçirilebilir bilgiler sunmasına olanak tanıyor. Goodyear'ın akıllı lastikleri, mobilitenin gelişmesi ve araçlar ve kentlerin daha akıllı hale gelmesiyle taşıt kullanımımızı dönüştürmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.