Gulf Sigorta’dan kişiye özel nakliyat poliçesi

Gulf Sigorta’dan kişiye özel nakliyat poliçesi

Gulf Sigorta Yangın, Mühendislik ve Nakliyat Sigortaları Teknik Direktörü Anıl Özkaynak, nakliyat branşında önceliklerinin her müşteri tipinin ihtiyacına göre spesifik cevap verebilmek olduğunu söyledi.

Gulf Sigorta Yangın, Mühendislik ve Nakliyat Sigortaları Teknik Direktörü Anıl Özkaynak, ülkemizde nakliyat sigortalarının gelişememesindeki en önemli sebebin, riske uygun poliçe düzenlenmemesi olduğunu ifade etti. Oysa hasar anında sorunsuz bir hasar deneyimi için en önemli kriterin, menfaat sahibine uygun poliçe yapılması olduğunu kaydeden Özkaynak, Gulf Sigorta olarak bu branşta da kişiye göre özelleştirilmiş poliçeler sunduklarını söyledi. Nakliyat branşında da paydaşlarının güvendiği, gerektiğinde danışmanlık desteği alabildiği, müşterilerinin ve aracılarının her daim doğru bilgi alabildiği bir sigorta şirketi olarak yollarına devam edeceklerini kaydeden Özkaynak sorularımızı yanıtladı.

Türkiye’nin dış ticaret hacmi 1990’lı yıllardan itibaren sürekli artıyor. Sizce nakliyat sigortaları buna paralel bir gelişim gösterebiliyor mu? 

Maalesef nakliyat sigortaları dış ticaret hacmi ile paralel bir gelişme gösteremiyor. Nakliyat sigortaları hâlâ yangın sigortalarının yanında tamamlayıcı bir sigorta ürünü olarak görülüyor. Taşımacılık ve lojistik dışında kalan sektörlerin büyük bir çoğunluğunda nakliyat sigortaları firmanın yangın sigortalarına konu olan kıymetlerinin yanında küçük bir hacimde kalıyor, bu nedenle de gerekli önem verilmiyor. Bu alandaki bilinci artırmak için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz.

Sizce Türkiye’de nakliyat sigortalarında yaşanan en önemli sorunlar nedir? 

Hasar anında pürüzsüz ve sorunsuz bir hasar deneyimi için en önemli kriter, menfaat sahibine uygun poliçe yapılmasıdır. Ülkemizde mal ve sorumluluk sigortalarında yürütülen süreçler ve sonuçları incelendiğinde gördüğümüz en büyük sorun, nakliyat branşına özel klozların/şartların ve uygulanan ticaret kanunu hükümlerinin yeteri kadar iyi bilinmemesi ve buna bağlı olarak da riske uygun poliçe düzenlenmemesi durumudur.

SORUMLULUKLARDA KARIŞIKLIK YAŞANIYOR

Uygulamada hem mal sahiplerine, hem taşıyıcılara aynı tipte poliçe yapılmakta, bu da menfaat sahiplerinin kendi sorumluluklarının nerede başlayıp nerede bittiğine dair karışıklık yaşamasına sebep olmaktadır. Örneğin malı taşıyan kişi sorumluluk sigortası yaptırdıysa, mal sahibi sigorta yaptırmasına gerek olmadığına inanmaktadır. Halbuki kanunen, taşıyıcı malın fatura bedeline göre değil, ağırlığına göre sorumludur.

Nakliyat sigortasının toplam prim üretimi içindeki payı yaklaşık %1’e kadar gerilemiş durumda. Gulf Sigorta olarak bu branşa yaklaşımınız nedir? Nakliyat sigortalarında ne gibi yenilikleriniz olacak? 

Nakliyat sigortalarında da diğer branşlarda olduğu gibi kârlı büyüme hedefimiz var. Ancak bunu yaparken, önceliğimizi her müşteri tipinin ihtiyacına göre spesifik cevap verebilmek olarak belirledik. Şu anda pazarda uygulanandan farklı olarak sigortalılarımızın faaliyet konularına daha detaylı bakarak onlara en uygun çözümü sunmak, teknik değerlendirmemizin en önemli unsurunu oluşturmaktadır.

Gulf Sigorta olarak nakliyat sigortalarında hedefleriniz nedir? 

Tüm branşlarda olduğu gibi nakliyat branşında da paydaşlarımızın güvendiği, gerektiğinde danışmanlık desteği alabildiği, müşterilerimizin ve aracılarımızın her daim doğru bilgi alabildiği bir sigorta şirketi olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu sayılan değerlerde ne kadar başarılı olursak büyüme, kârlılık gibi hedeflerimizde de o kadar başarılı olacağımıza inanıyoruz.

SİGORTACI GAZETESİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.