İmar affına Boğaz rötüşü

İmar affına Boğaz rötüşü

Borçların yeniden yapılandırılması ve emekliye 2 ikramiyeyi de içeren torba yasa komisyondan geçti. Düzenlemenin imar barışı kısmında Boğaziçi ve tarihi yarımada kapsamdan çıkarıldı

Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümleri de içeren torba yasa tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sona erdi. 27 madde olarak gelen torba tasarıdan 1 madde çıkarılırken 3 yeni madde ihdas edildi. Bazı maddelerde ise değişikliğe gidildi.

Komisyonda sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Boğaziçi’nin öngörünüm alanlarına istisna getirilmesini istediklerini belirterek “Boğaz’ın öngörünümünde kalan kısmı istisna olsun ve bu haktan istifade edemesin. Çünkü Boğaz bir tane, ikinci bir boğazımız yok. Boğaz’ın öngörünümünde yasa ne emrediyorsa o yapılsın. Oraya bu af maddesi gelmesin, uygun görülürse bunu bir önergeyle ekleyelim” dedi.

Verilen önergeyle Boğaziçi Kanunu’nda tanımlanan boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi ile tarihi yarımada içinde imar barışının uygulanmaması yönünde değişiklik yapıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.