Instagram Spam Nedir? Instagramda Neden Ve Nasıl Spam Atılır?

Instagram Spam Nedir? Instagramda Neden Ve Nasıl Spam Atılır?

İnstagramda istemediğimiz, rahatsız olduğumuz paylaşımlarla veya bizleri rahatsız eden profillerle karşılaşmak mümkün. Bu tür kişileri veya sayfaları spam olarak bildirerek hesaplarının kapanmasını veya askıya alınmasını sağlayabiliriz.

En çok bilinen sosyal medya platformlarından biri olan instagramın şu anda milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların kimi ticaret amaçlı kimisi ise eğlence amaçlı kullanıyor. Görselliğin ön planda tutulduğu bu uygulama ile hayatımızın her anını resim çekerek sevdiklerimizle paylaşabiliriz.

Diğer birçok sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi instagramda da istemediğimiz, rahatsız olduğumuz paylaşımlarla veya bizleri rahatsız eden profillerle karşılaşmak mümkün. Bu tür kişileri veya sayfaları spam olarak bildirerek hesaplarının kapanmasını veya askıya alınmasını sağlayabiliriz.

Spam Neden Atılır?

Spam instagramın şikayet butonudur. Rahatsız edici herhangi bir durumda rahatsızlık veren hesaba spam atabilir instagrama şikayet edebilirsiniz. İnstagram şikayetinizi geçerli bulursa gerekli işlemleri yapar. Kullanıcıların genel olarak spam attıkları hesap türleri:

  • Küfürlü veya taciz içerikli mesaj atan kullanıcılar
  • Din ve ahlak değerlerine karşı hakaret içeren paylaşımlar yapan sayfalar
  • Cinsel içerikli paylaşım yapan kullanıcılar
  • Dolandırıcılık yapan hesaplar

Spam atılan hesaplar belirli bir süre kapatılabilir. Gerekli görülürse süresiz olarak kapatılır.

Spam Nasıl Atılır?

İnstagramda spam atmak şikayet etmek demektir. Bir kullanıcıya spam atabilmeniz için öncelikle şikayet etmelisiniz. İnstagram kurallarına aykırı davranan ve sizi rahatsız eden kullanıcılara spam atmak için kullanıcının profiline girmelisiniz. Sağ üst kısımda bulunan üç noktaya tıkladıktan sonra karşınıza çıkan seçeneklerde şikayet et butonuna basınız. Butona bastıktan sonra karşınıza “Bu hesabı neden şikayet ediyorsunuz?” yazısı çıkacaktır. Gerekçenizi belirttikten sonra şikayet edip spam atabilirsiniz.

Eğer bir hesap yoğun spam altındaysa instagram daha çabuk işlem yapar. Bu nedenle spam atacağınız hesabın hızlı ve kalıcı bir şekilde kapanmasını istiyorsanız çok sayıda kişiyle şikayet etmelisiniz.

Spam Nasıl Kaldırılır?

Her gün binlerce hesaba spam atılıyor. Peki bu spamları kaldırmak için veya bir daha spam yememek için neler yapmalıyız?

  • Yapılan paylaşımlar cinsel içerikli olmamalıdır aksi halde spam süreniz uzar.
  • Spam cezası aldıysanız, aldığınız gün paylaşım yapmamanız daha iyi olur.
  • Farklı sayfaların altına yaptığınız yorumların rahatsız edici olmamasına dikkat edin. Aksi halde rahatsız edici yorumunuz şikayet edilir ve spam yersiniz.
  • Alınan spam cezasının süresi bitene kadar herhangi bir beğeni yapmamak önemlidir.
  • Spam süresi boyunca çok fazla hesabı takibe almamak, kullanıcılara takip isteği göndermemek önemlidir. Aksi halde istekleriniz her reddedildiğinde rahatsız eden kullanıcı konumuna düşersiniz.

Aslında eğer süreli bir spam cezası aldıysanız o süre zarfında hesabınızda herhangi bir eylemde bulunmamanız daha uygun olur. Çünkü yapacağınız eylemler spam sürenizin uzamasına neden olur.

Crovu'dan tamamen gerçek ve organik Instagram takipçiler alarak daha fazla kişi ile etkileşime geçerek, spam durumunun etkilerini önleyebilirsiniz.

ADVERTORIAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum