İstanbul-Göteborg “Şiir Ro-Ro”su seferleri aksamadan sürüyor

İstanbul-Göteborg “Şiir Ro-Ro”su seferleri aksamadan sürüyor

Denizyolu ve Demiryolu Şairi” Güntürk Üstün, son 1 yıldır bizzat İngilizce kaleme aldığı benzer temalı şiirleriyle İstanbul ile İsveç’in önemli liman kenti Göteborg arasında, kendi deyimiyle, bir tür “Şiir Ro-Ro”su trafiği de başlattı.

Haber sitemiz LOJİPORT’un özgün tanımlamasıyla, “Denizyolu ve Demiryolu Şairi” Güntürk Üstün, 2006 yılından bu yana Türkçe yazıp yayımladığı gemi ve tren yolculukları temel temalı şiirlerine ek olarak, son 1 yıldır bizzat İngilizce kaleme aldığı benzer temalı şiirleriyle İstanbul ile İsveç’in önemli liman kenti Göteborg arasında, kendi deyimiyle, bir tür “Şiir Ro-Ro”su trafiği de başlattı.

gunturk-ustun-005.jpgGenel yayın yönetmenliğini Göteborg’da yaşayan İsveçli şiirsever Mr Anders Dahlgren’in yaptığı, İngilizce yazan Akdeniz sevdalısı tüm ozanlara açık bir tür şiir limanı konumundaki, uluslararası üne sahip MEDITERRANEAN POETRY (Akdeniz Şiiri) başlıklı internet sitesi, bu hafta başında, 2017 yılı içerisinde 4. kez şair Güntürk Üstün’ü sayfalarına konuk edip, kısaca tanıtarak, kendisinin deniz ve denizcilik hakkında yazdığı şiirlere yer verdi. “An Odyssey Through The Mediterranean World (Akdeniz Dünyasında Uzun Ve Maceralı Bir Yolculuk)” alt başlığı ile yayın hayatını uzun yıllardır sürdüren söz konusu sitede yer alan şair Güntürk Üstün’e ait kısa özgeçmişle tüm İngilizce şiirlere göz atmak isteyenler şu internet bağlantı adresini kullanabilirler: https://www.odyssey.pm/?p=3659. Meraklılarına “Keyifli Okumalar” dileklerimizle!

 

isvec-kiyilari.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.