İstanbul Otogarı’nda kiralama dönemi

İstanbul Otogarı’nda kiralama dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Büyük İstanbul Otogarı’nda yeni kiralama döneminin başladığını açıkladı

İstanbul'dan Anadolu'nun her bölgesine seferlerin yapıldığı Büyük İstanbul Otogarı’nda yeni kiralama dönemi başladı. Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde gezerek 'yıkılmak üzere' olduğunu söylediği otogar uzun süredir Galip Öztürk'ün şirketleri tarafından işletiliyordu.

Aralık 2019’da, 3 yıllığına "İBB Büyük İstanbul Otogarı Ticari Alanları İşletme Ve Kiraya Verme İşi İhalesi'ni kazanan Boğaziçi Yönetim AŞ, kiralama işlerini yürütmeye başladı. Ayrıca, otogarda kiralama işlemleri 2020’nin fiyatları üzerinden yapılıyor.

Yap işlet devret modeliyle inşa edilen, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olan Büyük İstanbul Otogarı’nın 25 yıllık işletme dönemi 5 Mayıs 2019 sona erdi. Otogarda yepyeni bir dönem ise İBB’nin 9 Eylül 2019’da işletmeyi devralmasıyla başladı.

İBB'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Taşımacı yazıhaneleri kiraları 2020 yılı için 8.500 TL + KDV + Genel Gider Payı olarak belirlenmiş bu tutarın 5.250 TL si peşin nakit, kalan kısmı “15 TL/Peron Tahsis Bedeli x Sefer Sayısı” şeklinde tahsil edilmektedir. Kiracı ile alt kiracı arasındaki kira bedelleri geçmişten gelen taraflar arası mutabakatlar doğrultusunda belirlenmiş ve uygulanmıştır. Uygulanan kira bedellerine tarafımızca 2020 yılı için artış kısıtlaması getirilmiştir. Büyük İstanbul Otogarında, 166 adet taşımacı yazıhanesinde kiracılarımız firma ya da acente olarak şehirlerarası yolcu taşımacılığı hizmeti vermekte bunlardan D1 / F1 / F2 belge alma süreçleri devam eden 61 adedinde alt kiracılar hizmet vermektedir."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.