İstanbul’un yeni metrobüs aday markası test ediliyor

İstanbul’un yeni metrobüs aday markası test ediliyor

İran menşei firmanın Bursa’da ürettiği Akia marka metrobüs araçlarının İstanbul’da test sürüşüne başladığı belirtildi. Testlerin sonucundan memnun kalınırsa seri üretim başlayacak. Yeni metrobüs 290 yolcu kapasiteli ve elektrikli seçeneği olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin en yaygın kullanılan toplu taşıma araçlarından olan metrobüs sistemine yeni araçlar getiriyor. Şu sıralar test edilen yeni metrobüsler, vatandaşlar tarafından tam not alırsa üretilmeye devam edilecek.

İstanbul’dan şu anda kullanılan metrobüsler 160-165 yolcu kapasiteli ancak yeni metrobüsler 290 yolcu kapasiteli olacak. Araçların dizel motor seçeneğinin yanı sıra elektrikli modellerinin de test edileceği öğrenilen detaylar arasında.

Test edilen aracın 290 kişilik kapasitesi var, 30 kişi oturarak yolculuk yapabilirken 250 kişi ayakta yolculuk yapabiliyor ve eski metrobüslerin kapısı içeriye doğru açılırken test edilen aracın kapıları dışarıya doğru açılıyor. Test edilen araçta şoförün bulunduğu bölümünde kabini ayrı olarak yapılmış durumda. Önce insansız olarak kendi ağırlığıyla test edildi. Şu an da yüklü testleri devam ediyor bir sonraki aşamada da yolcuyla testleri devam edecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.