'İyi Dersler Şoför Amca' çalışmaya başlıyor

'İyi Dersler Şoför Amca' çalışmaya başlıyor

“İyi Dersler Şoför Amca” projesi, yeni yüzüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında faaliyetlerine başladı. Michelin’in taşımalı eğitim sisteminde...

“İyi Dersler Şoför Amca” projesi, yeni yüzüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında faaliyetlerine başladı.

Michelin’in taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitilmesini amaçladığı “İyi Dersler Şoför Amca” projesi yeni paydaşlarıyla yoluna devam ediyor. MICHELIN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın iş birliğiyle “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında hayata geçirilen proje, Ankara’da gerçekleştirilen Çalıştay ile çalışmalarına başladı.

Çalıştaya; projenin ilk yıl saha uygulamalarının yapılacağı Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir ve Trabzon illeri taşımalı eğitim şube müdürleri, TŞOF, eğitim sürecinde görev alan servis firması ve şoförü ile akademisyenler de katkı sundu.

İki gün süren Çalıştay’da eğiticileri eğitecek formatörler ve şoförleri eğitecek eğiticiler için içerik ve araçların geliştirilmesi konusunda bilgi, öneri ve görüşler sunuldu. Çalıştay’da eğitimlerin yöntemi, süresi, yaygınlaştırılması çalışmalarının yanı sıra öğrenci ve velilere yönelik farkındalık yaratmak için etkili yöntemler görüşüldü.

Ana hedef kitlesi taşımalı eğitim sisteminde görev alan okul servis şoförlerini eğitmek, bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkındalıklarını arttırmak, olan “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, aynı zamanda okul yönetimi, öğretmenler, ilkokul öğrencileri ve velilere yönelik eğitim ve iletişim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.