İzmir toplu taşımasında kadınlara pozitif ayrımcılık

İzmir toplu taşımasında kadınlara pozitif ayrımcılık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de kadınların gece 10’dan sonra hangi hat veya güzergah olursa olsun şoföre söyleyerek istediği yerde inebileceğini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı “İzmir Buluşmaları”nın üçüncüsü dün “Ulaşım ve Toplu Taşıma” başlığı altında yapıldı. Kentte yürütülen çalışmaları ilişkin de bilgi veren Soyer, Alsancak Gar ve Basmane Meydanı’yla ilgili trafiği yer altına alma çalışmasını başlattıklarını ifade etti. Hocazade Camii’nden başlayan ve Alsancak Garı’nın olduğu bölümü Tarihi Havagazına kadar yer altına alacakları bilgisini veren Soyer, “Orada yeşil alan ve meydan kazanmış olacağız. Hem trafik sıkışıklığını aşmış olacağız hem de yayalaşmış bir meydan kazanmış olacağız. Aynı şekilde Basmane Dokuz Eylül Meydanı’nda da yapacağız” dedi.

Kadınlar istedikleri yerde inecek

Soyer ayrıca kadın yolcuların akşam saat 22.00’den sonra hangi hat ve güzergâh olursa olsun istedikleri yerde inebileceklerini belirterek şu açıklamada bulundu; “Kadın yolcular yalnızca şoför arkadaşımızdan ricada bulunacaklar. ‘Ben burada inmek istiyorum’ diyecekler. Bunu neden yapıyoruz? Kadınlarımızın daha huzurlu, güvenli olmasını istiyoruz. Ayrıca duraklara da ‘sigara içilmez’ amblemi koyacağız. Aktarma merkezlerinin hepsine de tuvalet koyacağız” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.