İzmit Yüksek Hızlı Tren İstasyonu Kartepe’ye yapılacak

İzmit Yüksek Hızlı Tren İstasyonu Kartepe’ye yapılacak

İstanbul-Ankara Hızlı Tren projesinin en önemli bölümü olan “Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu” projesi kapsamında İzmit Yüksek Hızlı Tren İstasyonu Kartepe’ye yapılacak.

İstanbul Ankara Hızlı Tren Projesinin “Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu” projesi kapsamında Kartepe'ye yüksek hızlı tren istasyonu kurulacağını Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez açıkladı.

Hızlı Tren ile İstanbul-Ankara yolculuğunun süresi 1.5 saate inecek olan projenin Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi kısmının maliyeti 6 milyar 760 milyon TL olarak hesaplanıyor. Kuzey Marmara Otoyolu’na paralel olarak gidecek yeni demiryolu tamamlandığında, Hızlı Tren İzmit sahilindeki yoldan değil, kuzeydeki bu yeni yoldan gidecek.


YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ’NE BAĞLANACAK

Kuzey Demiryolu hattı Kocaeli'de Kartepe-İzmit-Derince-Dilovası-Gebze sırtlarından geçecek ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Trakya’ya bağlanacak. Ankara Sincan’dan başlayan demiryolu hattı Kocaeli'de Kartepe ilçesinden geçiyor. Yeni demiryolu, Kartepe Uzunbey-Emekevler bölgesinden, İzmit’in kuzeyine yönelip, Kuzey Marmara Otoyolu yanına taşınıyor.

İZMİT İSTASYONU KARTEPE’DE OLACAK

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projenin İstanbul Ankara Otoyolu ile D-100 Karayolu arasından geçen güzergâhın tünel ile geçileceği D-100 Karayolundan kuzeye doğru ise hemzemin üzerinden geçiyor. Kartepe sınırları içerisinde Uzunbey’de Cengiz Topel Havaalanı ve karayolu olarak ulaşım bağlantılarının güçlü olması nedeni ile istasyon kurulacak. 

KARTEPE’YE VİZYON KATACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın İstanbul-Ankara Hızlı tren Yolu projesinin en önemli bölümü olan “Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu” projesinin Kartepe’ye ayrı bir vizyon katacağını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcımız Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Mehmet Arslan, milletvekillerimiz, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın,  TCDD İstanbul 1. Bölge Müdür Yardımcısı Levent Meriçli ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kartepemiz de kurulacak olan istasyon var olan turizme büyük katkı verecektir. İlçemizin dünya ile olan bağlantısının sağlayacak olan istasyon ile ticari hayata çok önemli destek sağlayacaktır. Kartepe yeni Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Tren Haber

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum