İZTO Ve SunExpress’ten İşbirliği Protokolü

İZTO Ve SunExpress’ten İşbirliği Protokolü

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve SunExpress, İzmir’den yapılacak direkt uçuşlara ilişkin işbirliği protokolü imzaladı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve SunExpress, İzmir’den yapılacak direkt uçuşlara ilişkin işbirliği protokolü imzaladı. İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fevzi Çalışkan tarafından imzalanan protokole göre, İzmir Ticaret Odası SunExpress’e İzmir’den direkt uçuşlar konusunda tanıtım ve salon desteği sunarken, SunExpress de İZTO üyelerine çeşitli indirim ve uçuş kolaylıkları sağlayacak.

İzmir Ticaret Odası Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fevzi Çalışkan, İZTO Meclis Başkan Yardımcısı İrfan Erol, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, İZTO Meclis Kâtip Üyesi Ali Yaramışlı, İZTO Meclis Üyeleri Kıvanç Meriç ve Ahmet Zeybek, İZTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Oda olarak İzmir’in lojistik ve alt yapı anlamında direkt uçuşlar için cazip bir şehir olduğunu söyledi.

İzmir’den halihazırda 25 ülkede 42 destinasyona direk uçuş bulunduğunu hatırlatan Kızılgüneşler “İzmir’imiz lojistik ve fiziksel imkanlara fazlasıyla sahip bir kent. Yapılması gereken; sahip olunan potansiyeli harekete geçirebilmek.

İzmir Ticaret Odası olarak yabancıların İzmir’e olan ilgisini artırmaya büyük önem veriyoruz. Ancak, direkt uçuşların yetersiz oluşu karşımıza her zaman büyük bir sorun olarak çıkıyor.

İzmir’den yapılacak 4 saatlik bir uçuşla 60 ülkede 1,5 milyar nüfusa ulaşabiliyoruz. Başka bir ifadeyle; birkaç saatlik direkt uçuşla 10 trilyon Dolarlık bir dış ticaret pazarının istediğimiz noktasına gidebiliyoruz.

İzmir’den en fazla yurtdışı destinasyona direkt uçuş sağlayan SunExpress’le yeni direkt hatlar açmaları için görüşmelerimizi uzun zamandır sürdürmekteyiz. Başta Milano olmak üzere, Barselona ve Moskova gibi popüler şehirlere İzmir’den uçuş başlatmaları için beraber çalışıyoruz. Umuyoruz ki yakın zamanda bu konuda müjdeli haberleri sizlerle paylaşacağız” dedi.

DİREKT UÇUŞLARA İZTO’DAN DESTEK

Aktarmasız uçuşları başlatmak kadar devam ettirmenin de büyük bir çaba ve çalışma gerektirdiğini vurgulayan Kızılgüneşler “Direkt uçuşların sürdürülebilir olması için de çalışıyoruz.

Oda olarak, SunExpress’e bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz. SunExpress ile Odamız arasında işbirliği protokolünün temelinde, İzmir’den yapılacak direkt uçuşların tanıtımı için Oda olarak vereceğimiz destekler var.

SunExpress’in de bu kapsamda üyelerimize sunacağı çeşitli imkanlar olacak. Ortak hedefimiz; İzmir’den yurt dışına ve yurt dışından İzmir’e yapılan direkt uçuşları artırmak, bu şekilde kentimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlayabilmek.

Bu vesileyle, SunExpress ile İzmir Ticaret Odası arasında imzalayacağımız anlaşmanın yeni direkt uçuşların başlamasına zemin hazırlamasını, kentimize ve üyelerimize faydalı olmasını dilerim” diye konuştu.

SUNEXPRESS İZMİR’İ YURT İÇİNDE 12, YURT DIŞINDA 32 ŞEHRE BAĞLIYOR

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan da İzmir’in SunExpress için büyük önem taşıyan bir kent olduğunu söyledi. Çalışkan “İzmir bizim için çok önemli. 2006 yılında İzmir’de iki uçak, dört destinasyon, 70 çalışan ile başlayan yolculuğumuz, bugün 15 uçak, toplam 44 destinasyon ve 700 çalışan ile devam ediyor.

Biz, SunExpress olarak İzmir’in ana taşıyıcısıyız. İzmir’i, direkt ve tarifeli seferlerle, hem yurt içinde hem yurt dışında en fazla noktaya bağlayan havayolu şirketiyiz. Bu yaz, İzmir’e rekor bir koltuk kapasitesi sunduk: 1.7 milyon koltuk. Bu bizim şimdiye kadar İzmir pazarına arz ettiğimiz en büyük koltuk kapasitesidir. Bu doğrultuda da İzmir’de dış hatlarda yüzde 80’nin üzerinde bir pazar payımız var” dedi.

Geçtiğimiz ay İzmir’den Eindhoven, St. Petersburg ve Marsilya’ya üç yeni uçuş başlattıklarını ifade eden Çalışkan, İzmir’den 32 dış destinasyon, 12 iç hat destinasyonlarının bulunduğunu söyledi.

2012 yılında SunExpress’in İzmir’i HUB olarak ilan ettiğini de hatırlatan Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “SunExpress olarak amacımız orta uçuş mesafesinde İzmir’i mümkün olduğunca çok sayıda önemli destinasyona bağlamaktır. Hedeflerimiz ve yaptığımız çalışmalar doğrultusunda İzmir’in hem ,iş hem de turistik açıdan potansiyelin daha fazla artacağına inanıyoruz.

Bugün burada olma nedenlerimizden biri de İzmir’i daha ileriye taşımak için mümkün olan her şeyi yapan ve yapmaya da devam eden İzmir Ticaret Odası ile bu ekonomik potansiyeli daha fazla artıracak bir işbirliğine girmektir.

Bugün, İzmir Ticaret Odası üyelerine uçuş ağımız içerisindeki bütün destinasyonlara çok önemli avantajlarla uçma şansı verecek bir işbirliği protokolü imzalıyoruz.

Bunu da SunExpress’in yeni sadakat programı SunExpress Bonus ile yapıyoruz. Yenilenen sadakat programımız SunExpress Bonus ile yolcularımız üye oldukları andan itibaren puan kazanmaya ve çok önemli avantajlar elde etmeye başlıyor. Bu programın en büyük özelliklerinden biri de ailelere özel fırsatlar sunan aile hesabı.

SunExpress Bonus aile hesabı oluşturan aile bireyleri, ortak hesaplarında puan toplayıp bu puanları kendi aralarında ihtiyaca göre paylaşabiliyor ve ek hizmetler satın alabiliyor. Ayrıca, üyeler her destinasyonda geçerli olan 10 uçuşa 1 uçuş hediye avantajından da faydalanabiliyor.

Şimdi, İzmir iş dünyasının daha rahat seyahat etmesi ve daha fazla iş bağlantısı yapması için bu avantajları daha fazla artırarak, İzmir Ticaret Odası üyelerine sunuyoruz. Bu işbirliğimizin hem İzmir Ticaret Odası’na hem de İzmir’e hayırlı olmasını ve tabii ki daha fazla iş potansiyeli yaratmasını diliyoruz.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.