Jaguar’a altın direksiyon ödülü

Jaguar’a altın direksiyon ödülü

Almanya’da 38 yıldır düzenlenen ‘Altın direksiyon ödülü’nü (Golden Steering Award) bu yıl coupe modeli F-Type ile Jaguar kazandı. 40 milyonu aşan...

Almanya’da 38 yıldır düzenlenen ‘Altın direksiyon ödülü’nü (Golden Steering Award) bu yıl coupe modeli F-Type ile Jaguar kazandı.

40 milyonu aşan okurun takip ettiği otomobil dergilerinin yayın yönetmenleri, yarış pilotları, teknik adamlar, tasarımcılar ve sektörün kanaat önderlerinden oluşan 40 kişilik jüri, kazananları çeşitli aşamalardan geçen testler sonunda belirliyor. Bu yılki yarışmada toplam 44 yeni model ve 22 çevreci teknoloji yarıştı. Finalist araçlar, ekim ayında İtalya’daki Balocco pistinde yapılan finallere gitti ve jürinin test pisti üzerindeki 3 günlük değerlendirmesine tabi tutuldu. Bunun sonunda Jaguar, cabrio/coupe sınıfında ödüle layık görüldü. 8 ileri vitesi, 3.0 litre v6 turbo motoruyla 340 beygir gücündeki ve 450 Nm tork’a sahip F-Type, 5,1 saniyede 100 kilometre hıza ulaşıyor. 258 km/saat maksimum hıza sahip aracın tavanı, otomobil 50 km/s hareket halindeyken bile 12 saniyede kapanıyor.

Zaman

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.