Jumbo, ilk DAF CF Electric'i teslim aldı

Jumbo, ilk DAF CF Electric'i teslim aldı

DAF Trucks tamamen elektrikli ilk kamyonunu Hollandalı süpermarket zinciri Jumbo'ya bugün teslim etti. Jumbo, CF Electric’i Hollanda'nın güneyinde yer alan süpermarketlerine ürün tedarik etmek için kullanacak.

DAF Trucks tamamen elektrikli ilk kamyonunu Hollandalı süpermarket zinciri Jumbo'ya bugün teslim etti. Jumbo, DAF ve VDL'nin ortak girişimleriyle geliştirilen CF Electric’i Hollanda'nın güneyinde yer alan süpermarketlerine ürün tedarik etmek için kullanacak. Jumbo CEO'su Frits van Eerd'e DAF CF Electric'in anahtarlarını, DAF Trucks Başkanı Harry Wolters ile birlikte VDL Groep Başkanı ve CEO'su Willem van der Leegt’e takdim etti.

Kullanıma giren ilk DAF CF Electric; DAF Trucks, VDL ve Jumbo için önemli bir dönüm noktası. Tamamen elektrikli DAF ticari aracın teslimi, hem tamamen elektrikli hem de hibrit kamyonların kullanılacağı uzun sürecek bir dizi saha testlerinin de başlangıcı niteliğinde.

Kentsel alanlar için elektrikli kamyonlar
Harry Wolters: "Taşıma sektörü büyük bir dönüşüm geçirmek üzere. Elektrikli kamyonlar kentsel alanlarda teslimat yapmak için model haline gelmeye hazır görünüyor. Belki bugün ya da önümüzdeki yıl değil ancak kesinlikle yakın gelecekte böyle olacak. Bugün, DAF'ın VDL ve Jumbo ile iş birliği halinde olacağı büyük çaplı saha testi projesinin başlangıcı olduğu için özellikle gururluyum." diyor ve ekliyor: "Bu proje hem teknolojik hem de operasyonel açıdan faydalı veriler toplamamızı ve deneyim elde etmemizi sağlayacak. Daha sonra bulgularımızı, nihai seri üretim modelinin gelecekteki pazar gereksinimlerine ideal çözümü sağlaması için kullanabileceğiz."

Sürdürülebilirlik yolunda bir sonraki adım
Frits van Eerd şöyle konuştu: "Bu yeni elektrikli kamyonun sunulmasıyla birlikte araç filomuz için sürdürülebilir bir strateji uygulama hedefimize doğru bir sonraki adımı atmış oluyoruz. İşimiz gereği toplumun içinde yer alıyoruz, nihai hedefimiz mağazalarımızın %45'ine elektrikli araçlarla ürün tedariği yapabilmek. 2020'ye kadar Jumbo araç filosunun CO2 emisyonlarını 2008'e kıyasla %50 oranında azaltmayı umuyoruz."

Emisyonsuz ve gürültü seviyesi düşük taşıma
VDL Groep'tan Willem van der Leegte şöyle açıklıyor: "Brabant bölgesindeki bu üç şirketin böyle bir amaç için bir araya geldiğini görmek gerçekten harika. Bugünkü gelişmelerle Jumbo, DAF ve VDL emisyonsuz taşıma olanakları geliştirme ve gürültü seviyelerini azaltma yönündeki çalışmaların öncüleri haline geliyor. Bu yaklaşımın kentsel alanlarda model olabilmesi için çalışıyoruz. VDL'nin E-Power Teknolojisini kullanan DAF CF Electric, taşıma firmalarına ihtiyaçları için ideal çözümü sunuyor ve ürün taşıma ile dağıtımında sürdürülebilirlik sağlama bakımından ileriye dönük önemli bir adımı temsil ediyor."

VDL ve TNO çevre dostu şarj potansiyelini değerlendiriyor
DAF CF Electric sıfır yerel emisyon ve minimum gürültü kirliliği ile yaklaşık 50 kilometre yarıçapında bir alanda teslimat yapabiliyor. Kamyonu şarj etmek için Veghel'deki Jumbo dağıtım merkezine bir şarj istasyonu kuruldu. VDL Groep ve Scholt Energy Control arasında ortak bir girişim olan V-Storage, şarj istasyonuna elektrik sağlamak için güneş panelleri takma fikrinin uygulanabilirliğini değerlendirmek için Hollandalı araştırma kuruluşu TNO ile çalışıyor.

DAF CF Electric

DAF CF Electric, tek ya da çift dingilli römorkların standart olduğu, kentsel alanlarda 37 tona kadar karayolu taşımacılığı için geliştirilmiş bir 4x2 çekici ünitesidir. "2018 Yılının Uluslararası Kamyonu" seçilen DAF CF'yi temel alan araç, VDL'nin E-Power Teknolojisini kullanarak elektrikle çalışmaktadır. Bu akıllı aktarma organının merkezini, enerjisini şu anda toplam 170 kWh kapasiteye sahip lityum iyon pil paketinden alan 210-kW bir elektrik motoru oluşturmaktadır. CF Electric'in menzili, yaklaşık 100 kilometre olup şehir içi dağıtım pazarındaki yüksek hacimli taşıma uygulamaları için uygundur. Pil 30 dakika içinde hızlı şarj olma özelliğine sahiptir. Şarjı ise 1,5 saat sürmektedir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.