Kanal İstanbul projesinde "geri adım" yok

Kanal İstanbul projesinde "geri adım" yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’da hiçbir geri adım atılmadığına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı manifesto çerçevesinde projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’u ‘kaos ve israf projesi’ diye niteleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanıt verdi.

Kanal İstanbul Projesi'nde hiçbir aksama olmayacağını belirten Kurum, “Hiçbir geri adım yok. Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı manifesto çerçevesinde yapacağız” dedi.

TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Kanal İstanbul projesine yönelik sözleri hatırlatılınca şunları söyledi:

“Kanal İstanbul projesinde hiçbir aksama olmaz. Cumhurbaşkanının açıkladığı manifesto çerçevesinde 11 maddenin 7’si bizim bakanlığımız ile alakalı. Bakanlığımızı ilgilendiren bütün işleri kararlı şekilde yürüteceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin olmadığı yerde de ilgili bakanlıklarımız ilçe belediyeleri ile gerekli bütün desteği sağlayacaktır. Bu manifestodaki projeleri kentsel dönüşüm, ulaşım, çevre, millet bahçesi, atık su tesisi gibi şehri 50-100 yıl planlayacak bütün projeleri hazırlayacağız. Bu çerçevede hızlı şekilde beş yıllık planlar hazırlayacağız. (Kanal İstanbul) O plan çerçevesinde yapacağız. Hiçbir geri adım yok.”

AA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.