“Karara saygılıyız ama pes etmek yok”

“Karara saygılıyız ama pes etmek yok”

Rekabet Kurumu’nun ret kararını değerlendiren U.N Ro-Ro Genel Müdürü Selçuk Boztepe, “Bu işlemi uluslararası nakliyecilerin tamamı destekliyor, karar bizi şaşırttı, karara saygı duyuyoruz ama süreci devam ettireceğiz. Bu dosya burada kapanmayacak” dedi.

Geçtiğimiz yılın sonunda U.N Ro-Ro ve Ulusoy Ro-Ro hissedarları, hisse devri için el sıkışmıştı. Yıl başında Rekabet Kurumu’na başvurularak müsaade istendi. Ardından Alternative Ro-Ro satışın rekabet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle karara itiraz etti.

U.N Ro-Ro Genel Müdürü Selçuk Boztepe, bundan sonraki süreci şu sözlerle değerlendirdi: “Araştırma ve incelemelerin olduğu uzun bir süreç yaşandı. Hatta bu süreçte Rekabet Kurumu, uluslararası nakliyecilerden resmi olarak görüş istedi. Kendilerinden öğrendiğimize göre de, bütün görüş istenen nakliyecilerden de olumlu açıklamalar gelmiş.  ‘Biz bu satın almayı destekliyoruz; U.N Ro-Ro’nun Çeşme Limanı’ndan yaptıkları sefer sayısını 3’ten 6’ya çıkarmasını, Toulon’a Bari’ye sefer başlatmasını, park alanını genişletmesini onaylıyoruz. Bu anlaşma Türk ihracatı ve Türk nakliyecisi için faydalı olacaktır’ demişler.  Bu görüşler de Rekabet Kurumu’nun inceleme raporunda da yazıyor. Kurum, buna rağmen geçen hafta başvuruyu reddetti.

Etraftan gelen spekülasyon ve söylentilere hiç kulak asmıyorum. Ama bu işlem onaylandığında Türk nakliyecisi ve Türk ekonomisi kazanacaktı. Bu karar da oybirliğiyle değil, oy çokluğuyla çıktığı için süreci devam ettirip, inşallah olumlu bir şekilde nihayete erdirmeyi düşünüyoruz.  Hukukçularımız çalışıyor, teknik detaylar için hangi yolu tercih edeceğimizi tartışıyoruz. Rekabet Kurumu kararına saygı duyuyoruz ama süreci devam ettireceğiz. Bu dosya burada kapanmayacak.” 

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.