Karayollarımızda seyreden en hafif frigorifik treyler: TIRSAN Frigo

Karayollarımızda seyreden en hafif frigorifik treyler: TIRSAN Frigo

Tırsan’ın müşteri ihtiyaçlarına yönelik olarak sürekli geliştirdiği Tırsan Frigo, kusursuz izolasyonu ve rakiplerine göre 400 kg’a varan ağırlık avantajı ile müşterisine her zaman kazandırıyor.

Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesini sunarak, taşımacılara çevreci, sürdürülebilir, güvenilir ve toplam sahip olma maliyetini aşağı çeken taşımacılık çözümleri sağlıyor. Kurulduğu 1977 yılından bu yana Tırsan, taşımacılık sektörüyle iç içe, taşımacıların ihtiyaçlarını dinleyerek doğru treyleri sunmak üzere altyapı ve Ar-Ge yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Adapazarı’nda 365.000 m2 alan üzerine kurulu olan şirketin ana üretim kampüsü, Avrupa’nın en büyük ve en modern treyler üretim tesislerinden biri olarak öne çıkıyor. Tırsan 12 farklı ürün grubunda 100’den fazla farklı tipte treyler üretiyor.

TIRSAN FRİGO NASIL GELİŞTİRİLDİ?

2009 yılında Türkiye treyler sektörünün ilk ve tek Ar-Ge Merkezini kuran Tırsan, 2017 yılı sonu itibarıyla ikinci Ar-Ge merkezini devreye almaya hazırlanıyor. Tırsan’ın soğuk zincir taşımacılığına uygun çözümleri de, hem müşteri ihtiyaçlarını doğru tespit etmesi hem de yenilikçi çözümleri hayata geçirmesini sağlayan Ar-Ge çalışmalarının başarısı olarak nitelendiriliyor. Tırsan’ın sürekli olarak geliştirdiği ve son modeli 2015 yılı şubat ayında lansmanı gerçekleştirilen Tırsan Frigo’nun (T.SRS C) kavramsal tasarım çalışmaları sürecinde, Türkiye’nin dört farklı coğrafi bölgesinde 150’ye yakın müşteriye ulaşılarak, operasyonları ve ihtiyaçları hakkında bilgi toplandı. Buna, satış sonrası hizmet birimlerinden gelen ürün performans geri bildirimleri eklendi. Bu ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde gerçekleştirilen tasarım, doğrulama sürecinden geçirildi. Bilgisayar destekli analiz ve testlerin tamamlanmasının ardından iki adet prototip treyler üretildi. Üretilen prototip araçlar için, Tırsan Ar-Ge merkezi bünyesindeki ‘Termal Kabin’de termal izleme testleri gerçekleştirildi. Bu test çerçevesinde aracın izolasyon performansı tayin edilerek ön ATP testleri yapıldı, Tırsan Frigo’ya 12 iç ve 12 dış sensör yerleştirilerek ısı performansı test edildi. Prototip araçlar en zorlu yol şartlarının simüle edildiği testlerden geçirilerek mükemmelleştirildi.

TIRSAN FRİGO İLE ULUSLARARASI STANDARTLARDA SOĞUK ZİNCİR TAŞIMACILIĞI

-20°C ile +12°C arasındaki sıcaklıklarda taşınması gereken sıcaklık değişimine duyarlı ürünlerin taşınması için özel olarak geliştirilmiş FRC sertifikalı ağır izolasyonlu Tırsan Frigo, ATP’ye (Agreement on the International Transportation of Goods – Malların Uluslararası Taşınmasına İlişkin Anlaşma) ve HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points – Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) kalite sistemine uygun olarak üretilir.

YOLLARDAKİ EN EKONOMİK FRİGORİFİK TREYLER

Toplam sahip olma maliyetini aşağı çekmeye odaklanan Tırsan Ar-Ge merkezinin tasarladığı Tırsan Frigo, karayollarında seyreden en hafif frigorifik treylerdir. Araç donanımına göre değişmekle birlikte rakiplerine göre 400 kg’a varan ağırlık avantajı sunar. Treylerin hafif oluşu, daha fazla yük taşımasına olanak tanırken, treyler boş olduğunda ise aracın yakıt tüketimi ve karbon emisyonunun düşmesini, lastiklerinin daha az aşınarak daha uzun süre kullanılmasını sağlar.

10 YIL PASLANMAZLIK, 5 YILA VARAN ÜRÜN GARANTİSİ

Tırsan Frigo’nun ekonomik oluşu hafifliği ile sınırlı değil. Tırsan Frigo, şasisinin çinko trielektron metoduna göre kataforez (KTL) kaplı oluşu sayesinde paslanmaya karşı 10 yıl boyunca garanti altındadır. Bu da Tırsan Frigo kullanıcılarının işletme maliyetini aşağı çekerek araçların ikinci el değerinin korunması anlamına geliyor.

AERO PAKET İLE YÜZDE 10’A VARAN YAKIT TASARRUFU

Tırsan, frigorifik treyler üzerine eklenen Aero Paketi ile treyler dış yüzeyinin düşük hava sürtünmesine sahip olmasını sağladı. Tenteli/perdeli treyler segmentinde de kolaylıkla uygulanabilen konsept çalışmayla ilgili halihazırda devam eden testlerden elde edilen verilere göre, sabit hızlı kullanımlarda Aero Paket kullanımı ortalama yüzde 7-10 daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Farklı hız ve yükleme koşulları da göz önüne alındığında, yılda 150 bin km yol kat eden bir uzun yol çekici-treyler kombinasyonu için yıllık en az 2 bin litrelik bir yakıt tasarrufu sağlıyor.

TIRSAN FRİGO’DA ÖNE ÇIKANLAR

• Tırsan Frigo, Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinde müşteri ve pazar ihtiyaçlarına uygun tasarlandı.

• FRC sertifikalı ağır izolasyonlu Tırsan Frigo, ATP’ye ve HACCP kalite sistemine uygun olarak üretildi.

• Tırsan Frigo’nun izolasyonunda ısı ve nem iletimini azaltma özelliğine sahip rijit blok poliüretan kullanılan preslenmiş sandviç paneller görev alıyor.

• Kullanıcıya yönelik detaylarla işlevselliği ve konforu yüksek düzeyde.

• An itibariyle karayollarında seyreden en hafif frigorifik treyler.

• Şasisinin KTL kaplı oluşu sayesinde paslanmaya karşı 10 yıl boyunca garanti altında.

• 5 yıla varan süreyle, Türkiye’nin her bölgesindeki 52 servis noktasıyla sektörün en yaygın uzman servis ağına sahip olan Tırsan garantisi altında.

 

LOJİSTİK&EKİPMANLAR

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum