“Kargo sektörüne girersem, piyasayı alt üst ederim”

“Kargo sektörüne girersem, piyasayı alt üst ederim”

Türk kargo sektörünün tıkandığını ve iş yapamaz hale geldiğini belirten Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Mevcut yapı kendini yenileyemiyor. Bir kargo şirketine sermayedar olursam, piyasayı alt üst ederim” diye konuştu.

Yıl sonunda 2 bin çekici ve 3 bin römork ile araç kiralama işine gireceklerini ifade eden Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Mevcut durumda Filotürk diye bir şirketlerinin olduğunu, bu şirketi yıl sonunda yeni bir yapılandırmayla şekillendireceklerini vurgulayan Bartık, şöyle devam etti: “İşletme mühendisi kızım işin başına geçecek ve filo tarafını yönetecek. Biz kiralama yaparak lojistik firmalarının maliyet analizlerini daha iyi yapmalarını sağlayacağız. Lojistik yalnızca lojistikten ibaret değildir. Biz gücümüzün farkında değiliz. Katma değerli işler yaparak firmalarımızı daha hızlı büyütebiliriz. Depo ihtiyacı her geçen gün daha da artacak. Buna yönelik de, bir portföy oluşturup depo için de kiralama hizmeti vermeyi planlıyoruz.”

“Yeni bir oyuncu kargo piyasasında ezber bozar”

Türkiye’deki kargo şirketlerinin kilitlenmiş durumda olduğunun altını çizen Eyüp Bartık, “Artık normal iş akışına yetişemiyorlar. Kargo tarafında yeni yeni açılımlara ihtiyaç var. Bir kargo şirketine sermaye sağlamaya hazırım. Mevcut yapı ve yönetimlerin kendini yenilemesi zor gözüküyor. Dışarıdan gelen bir oyuncunun piyasayı alt üst edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.